"Ik denk dat de toon aan het veranderen is, en ik apprecieer de terugkeer naar de rede en het hernemen van de dialoog", stelde Lagarde, aan wie gevraagd werd of ze denkt dat de beweging stilaan in de eindfase begint te komen.

"Aan tafel gaan zitten om te praten, discussiëren over werk voor jongeren en ouderen, en de problemen die hen angstig maken grondig bestuderen. Dat is echt een keerpunt en ik vind dat een heel goeie zaak", voegde de minister eraan toe.

Lagarde verwees naar "onderhandelingen over werk voor jongeren en ouderen" die maandagavond op televisie voorgesteld werden door vakbondsleider François Chérèque (CFDT). De voorzitster van de werkgeversorganisatie Medef, Laurence Parisot, aanvaardde zijn voorstel.

Het conflict lijkt ook op het vlak van brandstofbevoorrading af te zwakken: de regering rekent erop dat vier van de vijf tankstations dinsdag "zullen werken".

"Ik denk dat de toon aan het veranderen is, en ik apprecieer de terugkeer naar de rede en het hernemen van de dialoog", stelde Lagarde, aan wie gevraagd werd of ze denkt dat de beweging stilaan in de eindfase begint te komen."Aan tafel gaan zitten om te praten, discussiëren over werk voor jongeren en ouderen, en de problemen die hen angstig maken grondig bestuderen. Dat is echt een keerpunt en ik vind dat een heel goeie zaak", voegde de minister eraan toe.Lagarde verwees naar "onderhandelingen over werk voor jongeren en ouderen" die maandagavond op televisie voorgesteld werden door vakbondsleider François Chérèque (CFDT). De voorzitster van de werkgeversorganisatie Medef, Laurence Parisot, aanvaardde zijn voorstel.Het conflict lijkt ook op het vlak van brandstofbevoorrading af te zwakken: de regering rekent erop dat vier van de vijf tankstations dinsdag "zullen werken".