Dat bericht De Tijd.

Binnenkort valt de belastingbrief weer in de bus. Naar jaarlijkse traditie moet die ingevuld worden of elektronisch verstuurd worden via Tax-on-Web. De afgelopen jaren werden die aangiftes snel verwerkt. Een grote groep Belgen kreeg de te veel betaalde belastingen in het jaar zelf nog terug. Wie moest bijbetalen, moest dat ook sneller doen.

Vlaams en federaal luik

Dit jaar komt daar verandering in. Door de zesde staatshervorming wordt de aangifte een stuk ingewikkelder. De nieuwe financieringswet geeft de regio's ruimere fiscale autonomie. Daardoor zal er op het aanslagbiljet voortaan een federale en een Vlaamse aanslag te zien zijn. Maar dat is niet alles. Ook de berekeningsprogramma's van de fiscus moeten veranderen. "Dat vraagt veel werk en testtijd. Daardoor zal het inkohieringsproces dit jaar later beginnen", bevestigt Francis Adyns, de woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën.

(Belga/RR)

Dat bericht De Tijd. Binnenkort valt de belastingbrief weer in de bus. Naar jaarlijkse traditie moet die ingevuld worden of elektronisch verstuurd worden via Tax-on-Web. De afgelopen jaren werden die aangiftes snel verwerkt. Een grote groep Belgen kreeg de te veel betaalde belastingen in het jaar zelf nog terug. Wie moest bijbetalen, moest dat ook sneller doen. Dit jaar komt daar verandering in. Door de zesde staatshervorming wordt de aangifte een stuk ingewikkelder. De nieuwe financieringswet geeft de regio's ruimere fiscale autonomie. Daardoor zal er op het aanslagbiljet voortaan een federale en een Vlaamse aanslag te zien zijn. Maar dat is niet alles. Ook de berekeningsprogramma's van de fiscus moeten veranderen. "Dat vraagt veel werk en testtijd. Daardoor zal het inkohieringsproces dit jaar later beginnen", bevestigt Francis Adyns, de woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën.(Belga/RR)