Dat berekende de Franstalige krant L'Echo dinsdag.

In 2010 konden de bedrijven een bedrag gelijk aan 3,8 procent aftrekken als fictieve rente van hun belastbare winst. Het lagere tarief dit jaar heeft als gevolg dat hun aftrek vermindert en dat daarom de belasting verhoogt.

Voor de Belgische staat leidt de aanpassing van de notionele intrest volgens het Planbureau tot een extra geldinstroom die ongeveer overeenkomt met 0,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp). De staat zou zo tenminste 350 miljoen euro meer van het bedrijfsleven moeten ontvangen in 2011. Dit zonder de regels rond de inkomstenbelasting te veranderen.

Voor de KMO's gaat de intrestvoet van 4,3 procent in 2010 naar 3,925 procent dit jaar.

Dat berekende de Franstalige krant L'Echo dinsdag.In 2010 konden de bedrijven een bedrag gelijk aan 3,8 procent aftrekken als fictieve rente van hun belastbare winst. Het lagere tarief dit jaar heeft als gevolg dat hun aftrek vermindert en dat daarom de belasting verhoogt. Voor de Belgische staat leidt de aanpassing van de notionele intrest volgens het Planbureau tot een extra geldinstroom die ongeveer overeenkomt met 0,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp). De staat zou zo tenminste 350 miljoen euro meer van het bedrijfsleven moeten ontvangen in 2011. Dit zonder de regels rond de inkomstenbelasting te veranderen. Voor de KMO's gaat de intrestvoet van 4,3 procent in 2010 naar 3,925 procent dit jaar.