De Spaanse regering verlengt een maatregel die bepaalt dat werklozen die geen recht meer hebben op een werkloosheidsuitkering toch nog een half jaar recht hebben op 400 euro per maand.

De maatregel zou normaal op 15 augustus aflopen. De regering van de Spaanse premier Mariano Rajoy hulde zich lang in stilzwijgen, maar nu maakt ze toch bekend dat de maatregel behouden blijft.

25 procent werkloos

De uitkering is er sinds februari 2011. Ze werd ingevoerd door de vorige premier, de socialist José Luis Rodríguez Zapatero.

Het aantal werklozen stijgt in Spanje. 24,63 procent van de Spanjaarden heeft geen job. (JC)

De Spaanse regering verlengt een maatregel die bepaalt dat werklozen die geen recht meer hebben op een werkloosheidsuitkering toch nog een half jaar recht hebben op 400 euro per maand. De maatregel zou normaal op 15 augustus aflopen. De regering van de Spaanse premier Mariano Rajoy hulde zich lang in stilzwijgen, maar nu maakt ze toch bekend dat de maatregel behouden blijft. 25 procent werkloosDe uitkering is er sinds februari 2011. Ze werd ingevoerd door de vorige premier, de socialist José Luis Rodríguez Zapatero.Het aantal werklozen stijgt in Spanje. 24,63 procent van de Spanjaarden heeft geen job. (JC)