De krant De Tijd schreef dinsdag op haar website over het uitstel, en de beslissing wordt bevestigd door de werkgeversorganisatie VBO. Er is binnen de Groep van Tien een "informele consensus" bereikt, aldus VBO-woordvoerder Benoit Monteyne. Het hoogste overlegorgaan van werkgevers en vakbonden overlegt dinsdagnamiddag over de praktische details en de juridische regeling van het uitstel.

De sociale verkiezingen zullen vermoedelijk over de zomer worden getild. De sociale verkiezingen worden om de vier jaar georganiseerd, dit jaar zou dat in mei zijn.

Bij de sociale verkiezingen kunnen werknemers hun vertegenwoordigers voor de ondernemingsraad en voor het comité voor bescherming en preventie op het werk kiezen. Om kandidaat te zijn, moeten werknemers zijn aangesloten bij een van de grote vakbonden. Ze hebben betrekking op 10.700 ondernemingen en bijna 1,8 miljoen werknemers, zo klonk het bij de loting van de lijsten in december.

De krant De Tijd schreef dinsdag op haar website over het uitstel, en de beslissing wordt bevestigd door de werkgeversorganisatie VBO. Er is binnen de Groep van Tien een "informele consensus" bereikt, aldus VBO-woordvoerder Benoit Monteyne. Het hoogste overlegorgaan van werkgevers en vakbonden overlegt dinsdagnamiddag over de praktische details en de juridische regeling van het uitstel. De sociale verkiezingen zullen vermoedelijk over de zomer worden getild. De sociale verkiezingen worden om de vier jaar georganiseerd, dit jaar zou dat in mei zijn. Bij de sociale verkiezingen kunnen werknemers hun vertegenwoordigers voor de ondernemingsraad en voor het comité voor bescherming en preventie op het werk kiezen. Om kandidaat te zijn, moeten werknemers zijn aangesloten bij een van de grote vakbonden. Ze hebben betrekking op 10.700 ondernemingen en bijna 1,8 miljoen werknemers, zo klonk het bij de loting van de lijsten in december.