Vakbonden en werkgevers hebben binnen de groep van Tien een akkoord bereikt over een aantal sociale dossiers. Het blijft enkel wachten op goedkeuring van de regering. Dat meldt Jan Vercamst van de liberale vakbond.

De sociale partners raakten het eens over een aantal deeldossiers zoals de welvaartvastheid, lastenverlagingen, de minimum- en jongerenlonen.

De afspraken werden dinsdagochtend overgemaakt aan de regering, die het licht op groen moet zetten voor de uitvoering ervan.

De sociale partners hebben bovendien afspraken gemaakt over hoe de resterende 'zwaardere' sociale dossiers zullen worden aangepakt. Er is daarbij afgesproken om de dossiers arbeiders/bedienden en relance/competiviteit tegen eind maart onderhandeld te hebben.

De modernisering van de arbeidsmarkt zou tegen eind januari worden onderhandeld.

Morgen, woensdag, komen de sociale partners om 09.00 uur bijeen om het overleg officieel op te starten. "We wachten nu op het fiat van de regering", aldus liberale vakbondsman Vercamst. (Belga/BO)

Vakbonden en werkgevers hebben binnen de groep van Tien een akkoord bereikt over een aantal sociale dossiers. Het blijft enkel wachten op goedkeuring van de regering. Dat meldt Jan Vercamst van de liberale vakbond.De sociale partners raakten het eens over een aantal deeldossiers zoals de welvaartvastheid, lastenverlagingen, de minimum- en jongerenlonen. De afspraken werden dinsdagochtend overgemaakt aan de regering, die het licht op groen moet zetten voor de uitvoering ervan.De sociale partners hebben bovendien afspraken gemaakt over hoe de resterende 'zwaardere' sociale dossiers zullen worden aangepakt. Er is daarbij afgesproken om de dossiers arbeiders/bedienden en relance/competiviteit tegen eind maart onderhandeld te hebben. De modernisering van de arbeidsmarkt zou tegen eind januari worden onderhandeld. Morgen, woensdag, komen de sociale partners om 09.00 uur bijeen om het overleg officieel op te starten. "We wachten nu op het fiat van de regering", aldus liberale vakbondsman Vercamst. (Belga/BO)