De sociale partners hebben in de Groep van 10 een compromis bereikt over het eenheidsstatuut. Dat meldt vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op de microblogsite Twitter. De werknemers- en werkgeversorganisaties kwamen woensdag reeds samen, om nog enkele losse eindjes van het dossier rond het eengemaakt werknemersstatuut af te ronden. Ook de werkloosheidsverzekering, eindeloopbaanstelsels en tijdskrediet kwamen daarbij aan bod.

Met het compromis rond de zes koninklijke besluiten, lijken de sociale partners dus ook een akkoord gevonden te hebben over thema's zoals het tijdskrediet en de eindeloopbaan. Bij de sociale partners kon nog niemand bereikt worden voor commentaar.

Woensdagavond na het overleg in de Groep van Tien, het topoverlegorgaan van vakbonden en werkgevers, zei voorzitster Michèle Sioen dat er 'vooruitgang' geboekt werd in het sociaal overleg. 'Deze vergadering is het bewijs dat het sociaal overleg niet dood is', klonk het. Als voorzitster van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zit Sioen de Groep van Tien voor.

Vakbonden en werkgevers probeerden de draad van het sociaal overleg weer op te pikken na de provinciale en nationale stakingen van de voorbije maand. De vakbonden geven de regering en werkgevers tijd om tegemoet te komen aan hun eisen. (Belga/AVE)

De sociale partners hebben in de Groep van 10 een compromis bereikt over het eenheidsstatuut. Dat meldt vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op de microblogsite Twitter. De werknemers- en werkgeversorganisaties kwamen woensdag reeds samen, om nog enkele losse eindjes van het dossier rond het eengemaakt werknemersstatuut af te ronden. Ook de werkloosheidsverzekering, eindeloopbaanstelsels en tijdskrediet kwamen daarbij aan bod.Met het compromis rond de zes koninklijke besluiten, lijken de sociale partners dus ook een akkoord gevonden te hebben over thema's zoals het tijdskrediet en de eindeloopbaan. Bij de sociale partners kon nog niemand bereikt worden voor commentaar. Woensdagavond na het overleg in de Groep van Tien, het topoverlegorgaan van vakbonden en werkgevers, zei voorzitster Michèle Sioen dat er 'vooruitgang' geboekt werd in het sociaal overleg. 'Deze vergadering is het bewijs dat het sociaal overleg niet dood is', klonk het. Als voorzitster van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zit Sioen de Groep van Tien voor. Vakbonden en werkgevers probeerden de draad van het sociaal overleg weer op te pikken na de provinciale en nationale stakingen van de voorbije maand. De vakbonden geven de regering en werkgevers tijd om tegemoet te komen aan hun eisen. (Belga/AVE)