"Deze vergadering is het bewijs dat het sociaal overleg niet dood is. We boekten vooruitgang, kwamen nog niet tot een akkoord, maar spreken elkaar morgen (donderdag) nadat een aantal zaken verder uitgeklaard zijn", aldus de voorzitster van de Groep van Tien. Michèle Sioen is tevens CEO van Sioen Industries en VBO-voorzitster.

De Groep was voor woensdagavond bijeengeroepen. Op de agenda stonden nog enkele losse eindjes van het dossier rond het eengemaakt werknemersstatuut, maar ook de werkloosheidsverzekering, eindeloopbaanstelsels en tijdskrediet. Het zou de bedoeling zijn vandaag donderdag af te ronden. Wellicht moeten de deelnemers aan het overleg hun achterban consulteren.

Vakbonden en werkgevers proberen de draad van het sociaal overleg weer op te pikken na de provinciale en nationale stakingen van de voorbije maand.

(Belga/RR)

"Deze vergadering is het bewijs dat het sociaal overleg niet dood is. We boekten vooruitgang, kwamen nog niet tot een akkoord, maar spreken elkaar morgen (donderdag) nadat een aantal zaken verder uitgeklaard zijn", aldus de voorzitster van de Groep van Tien. Michèle Sioen is tevens CEO van Sioen Industries en VBO-voorzitster. De Groep was voor woensdagavond bijeengeroepen. Op de agenda stonden nog enkele losse eindjes van het dossier rond het eengemaakt werknemersstatuut, maar ook de werkloosheidsverzekering, eindeloopbaanstelsels en tijdskrediet. Het zou de bedoeling zijn vandaag donderdag af te ronden. Wellicht moeten de deelnemers aan het overleg hun achterban consulteren. Vakbonden en werkgevers proberen de draad van het sociaal overleg weer op te pikken na de provinciale en nationale stakingen van de voorbije maand.(Belga/RR)