In een kritisch advies bij de verlaging van de zogenoemde Turteltaks waarschuwt de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), het overlegorgaan van de vakbonden en werkgevers, voor een 'te rooskleurige' inschatting van het Vlaamse groenestroombeleid. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

De SERV vraagt om de Turteltaks niet zo zwaar terug te schroeven als Tommelein wil.

Met zijn wind-, zonne- en warmteplan hoopt minister van Energie Bart ­Tommelein (Open VLD) tot 95 procent van de Vlaamse doelstelling voor 2020 te halen. Dat kan volgens de minister zelfs met een fors verlaagde Energieheffing. Maar de Vlaamse vakbonden en werkgevers geloven daar niet veel van.

In het ergste geval is er volgens hen 700 miljoen euro nodig in 2020. De SERV vraagt met andere woorden om de Turteltaks niet zo zwaar terug te schroeven als Tommelein wil, klinkt het.

Tommelein wijst er onder meer op dat de rekening volgens het Rekenhof wel klopt. Hij zegt dat de verlaging van de energieheffing 'weloverwogen' is.

In een kritisch advies bij de verlaging van de zogenoemde Turteltaks waarschuwt de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), het overlegorgaan van de vakbonden en werkgevers, voor een 'te rooskleurige' inschatting van het Vlaamse groenestroombeleid. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.Met zijn wind-, zonne- en warmteplan hoopt minister van Energie Bart ­Tommelein (Open VLD) tot 95 procent van de Vlaamse doelstelling voor 2020 te halen. Dat kan volgens de minister zelfs met een fors verlaagde Energieheffing. Maar de Vlaamse vakbonden en werkgevers geloven daar niet veel van.In het ergste geval is er volgens hen 700 miljoen euro nodig in 2020. De SERV vraagt met andere woorden om de Turteltaks niet zo zwaar terug te schroeven als Tommelein wil, klinkt het.Tommelein wijst er onder meer op dat de rekening volgens het Rekenhof wel klopt. Hij zegt dat de verlaging van de energieheffing 'weloverwogen' is.