Nochtans moeten zij voor 15 december 2010 een erkenning aanvragen. Naar verluidt waren er meer dan twintig geïnteresseerden.

ARKimedes, de hefboom waarmee de Vlaamse overheid via PMV risicokapitaal voor snelgroeiende kmo's aanmoedigt, richtte zijn tweede fonds op 4 juni 2010 op. Het is 100 miljoen groot en legt 1 euro bij voor elke euro die een erkende 'ARKiv' in een Vlaamse starter of kmo investeert.

Het driekoppige investeringsteam heeft al een aantal kandidaten geselecteerd en onderhandelt nu met hen over de voorwaarden voor de investering. "Zolang die contracten niet getekend zijn, krijgen de overigen geen antwoord. Als ze met één van de geselecteerde partijen niet akkoord geraken, zouden ze nog een andere kandidaat opvissen", zegt een bron.

Volgens onze informatie spelen criteria als bewezen prestaties, verzamelde fondsen, team en doelsector mee. Met andere woorden, wie al een draaiend investeringsfonds had, begon met voorsprong. Bij de winnaars zijn volgens onze informatie Gemma Frisius, Baekeland Fonds, Vesalius Biocapital , Hummingbird (een fonds van Big Bang Ventures), Capital-E en de combinatie ARK-Angels Fund-ING Activator.

"Zij gaan uiterst zorgvuldig om met hun budget", zegt een fondsbeheerder. "Zij willen zeker zijn dat ze een niet-performant management kunnen vervangen."

B.L.

Nochtans moeten zij voor 15 december 2010 een erkenning aanvragen. Naar verluidt waren er meer dan twintig geïnteresseerden. ARKimedes, de hefboom waarmee de Vlaamse overheid via PMV risicokapitaal voor snelgroeiende kmo's aanmoedigt, richtte zijn tweede fonds op 4 juni 2010 op. Het is 100 miljoen groot en legt 1 euro bij voor elke euro die een erkende 'ARKiv' in een Vlaamse starter of kmo investeert. Het driekoppige investeringsteam heeft al een aantal kandidaten geselecteerd en onderhandelt nu met hen over de voorwaarden voor de investering. "Zolang die contracten niet getekend zijn, krijgen de overigen geen antwoord. Als ze met één van de geselecteerde partijen niet akkoord geraken, zouden ze nog een andere kandidaat opvissen", zegt een bron. Volgens onze informatie spelen criteria als bewezen prestaties, verzamelde fondsen, team en doelsector mee. Met andere woorden, wie al een draaiend investeringsfonds had, begon met voorsprong. Bij de winnaars zijn volgens onze informatie Gemma Frisius, Baekeland Fonds, Vesalius Biocapital , Hummingbird (een fonds van Big Bang Ventures), Capital-E en de combinatie ARK-Angels Fund-ING Activator. "Zij gaan uiterst zorgvuldig om met hun budget", zegt een fondsbeheerder. "Zij willen zeker zijn dat ze een niet-performant management kunnen vervangen." B.L.