In een interview met de Duitse radio Deutschlandfunk donderdagmorgen, herhaalde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble dat een tijdelijke exit uit de eurozone allicht een 'betere weg voor Griekenland' blijft.

Schäuble voegde er expliciet aan toe dat een gedeeltelijke kwijtschelding van de Griekse schulden in principe niet mogelijk is: "Iedereen weet dat een schuldvermindering onverenigbaar is met het lidmaatschap van de monetaire unie."

Schäuble verwees daarbij naar de economen die betwijfelen dat Griekenland uit de problemen raakt zonder een schuldvermindering. Volgens de Duitse minister van Financiën blijft het voor een land als Griekenland dan ook beter om tijdelijk de monetaire unie te verlaten.

Woensdag uitte de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann nog kritiek op de Duitse houding in de Griekse kwestie. Volgens Faymann heeft Duitsland niet het 'morele recht' om een tijdelijke Griekse exit uit de eurozone voor te stellen. "Duitsland speelt een leidende rol in Europa, en in dit geval blijkt die niet positief", aldus Faymann.

Schäuble sprak zich donderdag wel positief uit over het Griekse parlement, dat woensdagnacht uiteindelijk heeft ingestemd met het door de trojka opgelegde pakket van bezuinigingsmaatregelen.

"Dit is een belangrijke stap, we zitten op de goede weg", oordeelt Schäuble. (Reuters/BO)

In een interview met de Duitse radio Deutschlandfunk donderdagmorgen, herhaalde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble dat een tijdelijke exit uit de eurozone allicht een 'betere weg voor Griekenland' blijft. Schäuble voegde er expliciet aan toe dat een gedeeltelijke kwijtschelding van de Griekse schulden in principe niet mogelijk is: "Iedereen weet dat een schuldvermindering onverenigbaar is met het lidmaatschap van de monetaire unie." Schäuble verwees daarbij naar de economen die betwijfelen dat Griekenland uit de problemen raakt zonder een schuldvermindering. Volgens de Duitse minister van Financiën blijft het voor een land als Griekenland dan ook beter om tijdelijk de monetaire unie te verlaten.Woensdag uitte de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann nog kritiek op de Duitse houding in de Griekse kwestie. Volgens Faymann heeft Duitsland niet het 'morele recht' om een tijdelijke Griekse exit uit de eurozone voor te stellen. "Duitsland speelt een leidende rol in Europa, en in dit geval blijkt die niet positief", aldus Faymann.Schäuble sprak zich donderdag wel positief uit over het Griekse parlement, dat woensdagnacht uiteindelijk heeft ingestemd met het door de trojka opgelegde pakket van bezuinigingsmaatregelen."Dit is een belangrijke stap, we zitten op de goede weg", oordeelt Schäuble. (Reuters/BO)