De Russische overheid gaat export van granen duurder maken in de hoop de binnenlandse graanprijs te drukken. In de komende 24 uur zal een voorstel voor uitvoerrechten opgemaakt worden, kondigden de autoriteiten aan. Graan is in Rusland fors duurder geworden door de val van de roebel, ondanks de goede oogst.

Premier Dimitri Medvedev heeft al gezegd dat de maatregelen om de graanexport te beperken "tijdelijk" en "flexibel" moeten zijn. Rusland was volgens een lobbygroep van uitvoerders al leveringen aan het vertragen door sommige certificaten te weigeren na controles op voedselveiligheid. Ook zouden de Russische spoorwegen de graanleveringen naar exporthavens al hebben opgeschort. (Belga/NS)

De Russische overheid gaat export van granen duurder maken in de hoop de binnenlandse graanprijs te drukken. In de komende 24 uur zal een voorstel voor uitvoerrechten opgemaakt worden, kondigden de autoriteiten aan. Graan is in Rusland fors duurder geworden door de val van de roebel, ondanks de goede oogst.Premier Dimitri Medvedev heeft al gezegd dat de maatregelen om de graanexport te beperken "tijdelijk" en "flexibel" moeten zijn. Rusland was volgens een lobbygroep van uitvoerders al leveringen aan het vertragen door sommige certificaten te weigeren na controles op voedselveiligheid. Ook zouden de Russische spoorwegen de graanleveringen naar exporthavens al hebben opgeschort. (Belga/NS)