De juridische gronden voor dergelijk beroep worden nu verder onderzocht.

Rulings

België sloot in totaal met 36 bedrijven een 'excess profit ruling'. Samen waren die afspraken goed voor een belastbare basis van ruim 2 miljard euro, wat neerkomt op een belastingvoordeel van zowat 700 miljoen. Dat voordeel was een manier om investeerders aan te trekken. Het idee is dat een bedrijf enkel belast wordt op de winst die te danken is aan de Belgische aanwezigheid. Op de winst die dankzij de internationale groep wordt gemaakt heft ons land geen belasting.

De Europese Commissie besloot dat het systeem moet worden stopgezet en dat België de belastingvoordelen moet terugvorderen. Volgens de regering krijgt de aantrekkelijkheid van ons land voor buitenlandse ondernemingen daarmee een knauw. (Belga/KVDA)

De juridische gronden voor dergelijk beroep worden nu verder onderzocht. België sloot in totaal met 36 bedrijven een 'excess profit ruling'. Samen waren die afspraken goed voor een belastbare basis van ruim 2 miljard euro, wat neerkomt op een belastingvoordeel van zowat 700 miljoen. Dat voordeel was een manier om investeerders aan te trekken. Het idee is dat een bedrijf enkel belast wordt op de winst die te danken is aan de Belgische aanwezigheid. Op de winst die dankzij de internationale groep wordt gemaakt heft ons land geen belasting. De Europese Commissie besloot dat het systeem moet worden stopgezet en dat België de belastingvoordelen moet terugvorderen. Volgens de regering krijgt de aantrekkelijkheid van ons land voor buitenlandse ondernemingen daarmee een knauw. (Belga/KVDA)