Eerst zal de ECB ophouden met opkopen van waardepapier. Het plan om de aankoop van obligaties, ook bekend als kwantitatieve versoepeling, af te bouwen en ze vervolgens ergens in het derde kwartaal te beëindigen, werd halfweg april al bekendgemaakt door de centrale bank.

Dat zou dan uiteindelijk gebeuren in het begin van het derde kwartaal, in juli dus. 'Enige tijd' daarna kan de eerste renteverhoging er komen, luidt het.

Hoe lang 'enige tijd' zal duren, heeft Lagarde nog niet verduidelijkt. Maar 'ik ben erg duidelijk geweest dat dit maar een periode van enkele weken kan zijn', zei ze woensdag.

Op 21 juli houdt de centrale bank een vergadering over het monetaire beleid.

Eerst zal de ECB ophouden met opkopen van waardepapier. Het plan om de aankoop van obligaties, ook bekend als kwantitatieve versoepeling, af te bouwen en ze vervolgens ergens in het derde kwartaal te beëindigen, werd halfweg april al bekendgemaakt door de centrale bank.Dat zou dan uiteindelijk gebeuren in het begin van het derde kwartaal, in juli dus. 'Enige tijd' daarna kan de eerste renteverhoging er komen, luidt het. Hoe lang 'enige tijd' zal duren, heeft Lagarde nog niet verduidelijkt. Maar 'ik ben erg duidelijk geweest dat dit maar een periode van enkele weken kan zijn', zei ze woensdag. Op 21 juli houdt de centrale bank een vergadering over het monetaire beleid.