Er is zelfs sprake van onwettelijke praktijken, schrijft De Tijd dinsdag.

Het Rekenhof merkt op dat de buitendiensten van de BBI maar 493 medewerkers tellen, terwijl de Coperfin-hervorming er 622 voorzag. Zo ontstaat een "zorgwekkend" tekort aan btw-experts.

Volgens het Rekenhof weet de BBI zelf niet precies welke soort belastingzaken ze moet onderzoeken. Duidelijke criteria zijn er niet, wat kan leiden tot overlappingen met andere belastingdiensten.

Het Rekenhof bekritiseert ook de willekeur waarmee de BBI-afdelingen fraudeurs aangeven bij het gerecht. De inspecteurs hanteren zelfs criteria die niet wettelijk zijn. Ze doen bijvoorbeeld aangifte als de verdachte in hun ogen onvoldoende meewerkt. Zo ontstaat een "ongelijke" behandeling van de belastingplichtigen, waarschuwt het Rekenhof.

Er is zelfs sprake van onwettelijke praktijken, schrijft De Tijd dinsdag. Het Rekenhof merkt op dat de buitendiensten van de BBI maar 493 medewerkers tellen, terwijl de Coperfin-hervorming er 622 voorzag. Zo ontstaat een "zorgwekkend" tekort aan btw-experts. Volgens het Rekenhof weet de BBI zelf niet precies welke soort belastingzaken ze moet onderzoeken. Duidelijke criteria zijn er niet, wat kan leiden tot overlappingen met andere belastingdiensten. Het Rekenhof bekritiseert ook de willekeur waarmee de BBI-afdelingen fraudeurs aangeven bij het gerecht. De inspecteurs hanteren zelfs criteria die niet wettelijk zijn. Ze doen bijvoorbeeld aangifte als de verdachte in hun ogen onvoldoende meewerkt. Zo ontstaat een "ongelijke" behandeling van de belastingplichtigen, waarschuwt het Rekenhof.