Ondanks de vloed aan negatieve reacties op het tegenvoorstel van de Griekse regering wacht diezelfde regering nog steeds op een officieel antwoord op de veelbesproken 'nieuwe suggesties' van Tsipras, meldt het persagentschap Reuters.

Anonieme bronnen bij de Europese Unie hadden dinsdag negatief gereageerd op het nieuwe Griekse voorstel tot economische hervormingen. Het tegenvoorstel blijkt naar verluidt onvoldoende om de fondsen vrij te geven die Athene dringend nodig heeft om een default af te wenden.

Hoewel de Griekse regering wel degelijk op de hoogte is van de negatieve reacties vanuit het kamp van haar schuldeisers, blijkt er tot nader order geen sprake van een officieel 'njet' als antwoord op het tegenvoorstel.

"De Griekse regering heeft haar voorstel aan de instellingen voorgelegd, samen met twee aanvullende documenten met specifieke alternatieven die betrekking hebben op de fiscale kloof en de houdbaarheid van de Griekse schuld," luidt het in een verklaring van een afgevaardigde van de Griekse regering.

"Het voorstel werd maandagavond laat voorgelegd aan EU-commissaris Pierre Moscovici, maar tot dusver ontving de Griekse vertegenwoordiging in Brussel nog geen antwoord."

Nu de onderhandelingen over een 'Griekse deal' in een kritiek stadium zijn beland, staat er volgens Franse bronnen vandaag - woensdag - evenwel geen ontmoeting tussen Duitsland, Frankrijk en Griekenland op de agenda. (BO)

Ondanks de vloed aan negatieve reacties op het tegenvoorstel van de Griekse regering wacht diezelfde regering nog steeds op een officieel antwoord op de veelbesproken 'nieuwe suggesties' van Tsipras, meldt het persagentschap Reuters.Anonieme bronnen bij de Europese Unie hadden dinsdag negatief gereageerd op het nieuwe Griekse voorstel tot economische hervormingen. Het tegenvoorstel blijkt naar verluidt onvoldoende om de fondsen vrij te geven die Athene dringend nodig heeft om een default af te wenden.Hoewel de Griekse regering wel degelijk op de hoogte is van de negatieve reacties vanuit het kamp van haar schuldeisers, blijkt er tot nader order geen sprake van een officieel 'njet' als antwoord op het tegenvoorstel."De Griekse regering heeft haar voorstel aan de instellingen voorgelegd, samen met twee aanvullende documenten met specifieke alternatieven die betrekking hebben op de fiscale kloof en de houdbaarheid van de Griekse schuld," luidt het in een verklaring van een afgevaardigde van de Griekse regering."Het voorstel werd maandagavond laat voorgelegd aan EU-commissaris Pierre Moscovici, maar tot dusver ontving de Griekse vertegenwoordiging in Brussel nog geen antwoord."Nu de onderhandelingen over een 'Griekse deal' in een kritiek stadium zijn beland, staat er volgens Franse bronnen vandaag - woensdag - evenwel geen ontmoeting tussen Duitsland, Frankrijk en Griekenland op de agenda. (BO)