Dat zegt minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) maandag in De Morgen. Volgens Vanhengel, die zondag samen met premier Yves Leterme de begroting voor 2011 voorbereidde, hebben de maatregelen hun nut bewezen, maar zijn ze niet meer nodig "met de economische vooruitzichten die we nu hebben".

Bovendien is er weinig ruimte voor bijkomende uitgaven naast de engagementen die de regering al nam, zoals tweeduizend extra opvangplaatsen voor asielzoekers deze winter.

De anticrisismaatregelen waren onder meer tijdelijke werkloosheid voor bedienden, crisispremies voor ontslagen arbeiders, crisistijdskrediet en uitstel van betaling van sociale bijdragen voorzelfstandigen.

Het kernkabinet moet de beslissing om de maatregelen definitief te beëindigen nog goedkeuren. Dat zou mogelijk woensdag gebeuren.

In afwachting van een nieuwe regering zal de ontslagnemende ploeg voor de eerste drie maanden van 2011 werken met voorlopige twaalfden.

Dat zegt minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) maandag in De Morgen. Volgens Vanhengel, die zondag samen met premier Yves Leterme de begroting voor 2011 voorbereidde, hebben de maatregelen hun nut bewezen, maar zijn ze niet meer nodig "met de economische vooruitzichten die we nu hebben". Bovendien is er weinig ruimte voor bijkomende uitgaven naast de engagementen die de regering al nam, zoals tweeduizend extra opvangplaatsen voor asielzoekers deze winter. De anticrisismaatregelen waren onder meer tijdelijke werkloosheid voor bedienden, crisispremies voor ontslagen arbeiders, crisistijdskrediet en uitstel van betaling van sociale bijdragen voorzelfstandigen. Het kernkabinet moet de beslissing om de maatregelen definitief te beëindigen nog goedkeuren. Dat zou mogelijk woensdag gebeuren. In afwachting van een nieuwe regering zal de ontslagnemende ploeg voor de eerste drie maanden van 2011 werken met voorlopige twaalfden.