S&P neemt de huidige kredietrating onder de loep, zo maakte het in de nacht van maandag op dinsdag bekend. Hierdoor kan de kredietwaardigheid van het land binnen de drie maanden worden verlaagd. S&P hanteert nu nog een rating BB op Brazilië.

Geluidsopname

Het beleid van Temer om de diepe economische crisis en hoge overheidstekorten aan te pakken, zorgde het afgelopen jaar juist voor relatieve rust op de financiële markten. Maar nu zijn twijfels gerezen over verdere fiscale aanpassingen en hervormingen, omdat Temer in opspraak is gekomen door een geluidsopname. Daarop zou te horen zijn hoe hij instemt met het betalen van smeergeld aan Eduardo Cunha, de voormalige parlementsvoorzitter die vanwege corruptie in de gevangenis zit.

Temer zelf weigert af te treden, ook als hij door het Hooggerechtshof in staat van beschuldiging wordt gesteld. De president stelde in een interview met de krant Folha de S.Paulo dat opstappen in zijn ogen gelijk staat aan een schuldbekentenis.

Vorige week handhaafde kredietbeoordelaar Fitch zijn rating voor Brazilië, wel met een negatieve outlook, ondanks de politieke onrust.

S&P neemt de huidige kredietrating onder de loep, zo maakte het in de nacht van maandag op dinsdag bekend. Hierdoor kan de kredietwaardigheid van het land binnen de drie maanden worden verlaagd. S&P hanteert nu nog een rating BB op Brazilië. Het beleid van Temer om de diepe economische crisis en hoge overheidstekorten aan te pakken, zorgde het afgelopen jaar juist voor relatieve rust op de financiële markten. Maar nu zijn twijfels gerezen over verdere fiscale aanpassingen en hervormingen, omdat Temer in opspraak is gekomen door een geluidsopname. Daarop zou te horen zijn hoe hij instemt met het betalen van smeergeld aan Eduardo Cunha, de voormalige parlementsvoorzitter die vanwege corruptie in de gevangenis zit. Temer zelf weigert af te treden, ook als hij door het Hooggerechtshof in staat van beschuldiging wordt gesteld. De president stelde in een interview met de krant Folha de S.Paulo dat opstappen in zijn ogen gelijk staat aan een schuldbekentenis. Vorige week handhaafde kredietbeoordelaar Fitch zijn rating voor Brazilië, wel met een negatieve outlook, ondanks de politieke onrust.