De ABVV, het ACV en het ACLVB bevestigen dat de gerechtelijke procedures in de loop der jaren tot beperkingen op het stakingsrecht hebben geleid. Vooral de stakingspiketten moesten het ontgelden. Volgens hen is die juridische evolutie niet conform het Europees sociaal charter.

Als de ECSR België veroordeelt, zal de klacht worden overgemaakt aan de overkoepelende Raad van Europa. In dat geval zou de Belgische regering uitgenodigd worden om rapporten op te stellen, totdat de situatie weer is rechtgetrokken. Een sanctie wordt hoe dan ook niet voorzien.

De ABVV, het ACV en het ACLVB bevestigen dat de gerechtelijke procedures in de loop der jaren tot beperkingen op het stakingsrecht hebben geleid. Vooral de stakingspiketten moesten het ontgelden. Volgens hen is die juridische evolutie niet conform het Europees sociaal charter. Als de ECSR België veroordeelt, zal de klacht worden overgemaakt aan de overkoepelende Raad van Europa. In dat geval zou de Belgische regering uitgenodigd worden om rapporten op te stellen, totdat de situatie weer is rechtgetrokken. Een sanctie wordt hoe dan ook niet voorzien.