Het koningspaar, premier Charles Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben vrijdag deelgenomen aan het Belgium Power Breakfast, het traditionele Belgische hoogtepunt tijdens het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos.

Aan het ontbijt nam een zeventigtal bedrijfsleiders deel uit binnen- en buitenland. Onder meer Google, Etihad Airways, Solvay, DEME, Proximus en Bombardier waren er vertegenwoordigd.

Premier Michel nam van de gelegenheid gebruik om de Belgische troeven nog eens te benadrukken, inzake lokalisatie, infrastructuur en fiscaliteit.

Michel wees ook op de hervormingen waarmee de regering bezig is. "België is zeer alert om competitief te blijven tegenover de buurlanden", liet de Belgische premier optekenen. "We hebben een zeer business-vriendelijke regering. We willen meer economische ontwikkeling en jobcreatie," voegde hij eraan toe.

Behalve de Belgische premier speelde ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois de troeven van ons land uit. Borugeois stelde dat België dankzij zijn regionale verschillen een ideale testmarkt is voor innovatie. "U zal in elke regio specialisten vinden om u te helpen met uw investeringsprojecten", aldus Bourgeois.

Charles Michel en koning Filip hebben vrijdagnamiddag nog bilaterale ontmoetingen op hun agenda's staan. Daarna vertrekken ze uit Davos. (Belga/BO)

Het koningspaar, premier Charles Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben vrijdag deelgenomen aan het Belgium Power Breakfast, het traditionele Belgische hoogtepunt tijdens het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos.Aan het ontbijt nam een zeventigtal bedrijfsleiders deel uit binnen- en buitenland. Onder meer Google, Etihad Airways, Solvay, DEME, Proximus en Bombardier waren er vertegenwoordigd. Premier Michel nam van de gelegenheid gebruik om de Belgische troeven nog eens te benadrukken, inzake lokalisatie, infrastructuur en fiscaliteit. Michel wees ook op de hervormingen waarmee de regering bezig is. "België is zeer alert om competitief te blijven tegenover de buurlanden", liet de Belgische premier optekenen. "We hebben een zeer business-vriendelijke regering. We willen meer economische ontwikkeling en jobcreatie," voegde hij eraan toe.Behalve de Belgische premier speelde ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois de troeven van ons land uit. Borugeois stelde dat België dankzij zijn regionale verschillen een ideale testmarkt is voor innovatie. "U zal in elke regio specialisten vinden om u te helpen met uw investeringsprojecten", aldus Bourgeois. Charles Michel en koning Filip hebben vrijdagnamiddag nog bilaterale ontmoetingen op hun agenda's staan. Daarna vertrekken ze uit Davos. (Belga/BO)