Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. Diverse economen en politici waarschuwden er onlangs voor dat de aanslepende regeringsonderhandelingen België handenvol geld kosten omdat we op de financiële markten meer rente moeten betalen op onze staatsobligaties.

"Maar die stijgende rente is niet alleen op conto van de politieke impasse te schrijven", zegt Vanden Houte. Grote boosdoener blijft de Europese schuldencrisis en daardoor lopen in heel Europa de rentetarieven op.

"De politieke crisis verklaart maar een kwart van de 1 procent extra rente die België nu moet ophoesten. Er is dus wel degelijk een kost, maar die is minder dan sommigen ons doen geloven. Op de 40 miljard die België dit jaar op lange termijn moet herfinancieren, gaat het om zo'n 100 miljoen."

Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. Diverse economen en politici waarschuwden er onlangs voor dat de aanslepende regeringsonderhandelingen België handenvol geld kosten omdat we op de financiële markten meer rente moeten betalen op onze staatsobligaties. "Maar die stijgende rente is niet alleen op conto van de politieke impasse te schrijven", zegt Vanden Houte. Grote boosdoener blijft de Europese schuldencrisis en daardoor lopen in heel Europa de rentetarieven op. "De politieke crisis verklaart maar een kwart van de 1 procent extra rente die België nu moet ophoesten. Er is dus wel degelijk een kost, maar die is minder dan sommigen ons doen geloven. Op de 40 miljard die België dit jaar op lange termijn moet herfinancieren, gaat het om zo'n 100 miljoen."