Onder meer de wet van 96 ter vrijwaring van de concurrentiekracht moet een nieuw gezicht krijgen aan de tafel van de groep van tien.

" De loonkostenhandicap met de buurlanden zal tegen het einde van de legislatuur ongeveer 8 procent bedragen. Dat is al doenbaar, maar die historische handicap moet op tafel blijven liggen", aldus Timmermans.

Dat betekent dat de marge voor loonsverhogingen de komende jaren zeer beperkt zijn. "Dankzij ons interprofessioneel akkoord van januari kunnen we ervoor zorgen dat er in de sectoren verstandige loonakkoorden worden gesloten. Men gaat er op zoek naar de mogelijkheden om bescheiden loonsverhogingen toe te staan, die zo weinig mogelijk kosten en tegelijkertijd zo veel mogelijk netto opbrengen. Ook in het volgende interprofessioneel akkoord moeten we op die manier gaan werken. Geen klassieke loonsverhogingen dus, zoals de voorbije 25 jaar. Het kan niet de bedoeling zijn dat die historische handicap opnieuw groter wordt," verduidelijkt de VBO-topman.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu al hieronder

Onder meer de wet van 96 ter vrijwaring van de concurrentiekracht moet een nieuw gezicht krijgen aan de tafel van de groep van tien. " De loonkostenhandicap met de buurlanden zal tegen het einde van de legislatuur ongeveer 8 procent bedragen. Dat is al doenbaar, maar die historische handicap moet op tafel blijven liggen", aldus Timmermans.Dat betekent dat de marge voor loonsverhogingen de komende jaren zeer beperkt zijn. "Dankzij ons interprofessioneel akkoord van januari kunnen we ervoor zorgen dat er in de sectoren verstandige loonakkoorden worden gesloten. Men gaat er op zoek naar de mogelijkheden om bescheiden loonsverhogingen toe te staan, die zo weinig mogelijk kosten en tegelijkertijd zo veel mogelijk netto opbrengen. Ook in het volgende interprofessioneel akkoord moeten we op die manier gaan werken. Geen klassieke loonsverhogingen dus, zoals de voorbije 25 jaar. Het kan niet de bedoeling zijn dat die historische handicap opnieuw groter wordt," verduidelijkt de VBO-topman. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu al hieronder