Bij de federale overheidsdienst Financiën zal het personeel sensibiliseringsacties houden. In verschillende kantoren in de grote steden willen de belastingambtenaren de burger informeren over de gevolgen van de hervormingen bij de FOD. Door die hervorming verdwijnen er kantoren en zal er minder personeel zijn, hekelen de vakbonden ACV Openbare Diensten, ACOD, VSOA en het onafhankelijke NUOD.

De sensibiliseringsacties zullen voornamelijk plaatsvinden in Brussel (Financietoren), Antwerpen, Namen, Luik en Charleroi. De bonden zullen er pamfletten uitdelen aan de burgers die naar een van de kantoren afzakken om hun belastingaangifte in te vullen. Zo willen ze de gevolgen van het hervormingsplan 'Coperfin' verduidelijken, aldus Aubry Mairiaux van NUOD Financiën.

Vanaf 2015 zal de dienstverlening veranderen, klinkt het in een persmededeling. "Als gevolg van de sluiting of de verhuis van een groot aantal diensten (bv. hulp bij de aangifte, teruggaven, afleveren van attesten en bijstand rond alimentatie) zullen de burgers enkel nog terecht kunnen in grotere centra."

Volgens de bonden nam het aantal personeelsleden met 18 procent af op 6 jaar tijd. Daardoor zal de burger moeilijker met de ambtenaar die zijn dossier behandelt in contact kunnen komen, vrezen ze. (Belga/SD)

Bij de federale overheidsdienst Financiën zal het personeel sensibiliseringsacties houden. In verschillende kantoren in de grote steden willen de belastingambtenaren de burger informeren over de gevolgen van de hervormingen bij de FOD. Door die hervorming verdwijnen er kantoren en zal er minder personeel zijn, hekelen de vakbonden ACV Openbare Diensten, ACOD, VSOA en het onafhankelijke NUOD. De sensibiliseringsacties zullen voornamelijk plaatsvinden in Brussel (Financietoren), Antwerpen, Namen, Luik en Charleroi. De bonden zullen er pamfletten uitdelen aan de burgers die naar een van de kantoren afzakken om hun belastingaangifte in te vullen. Zo willen ze de gevolgen van het hervormingsplan 'Coperfin' verduidelijken, aldus Aubry Mairiaux van NUOD Financiën.Vanaf 2015 zal de dienstverlening veranderen, klinkt het in een persmededeling. "Als gevolg van de sluiting of de verhuis van een groot aantal diensten (bv. hulp bij de aangifte, teruggaven, afleveren van attesten en bijstand rond alimentatie) zullen de burgers enkel nog terecht kunnen in grotere centra." Volgens de bonden nam het aantal personeelsleden met 18 procent af op 6 jaar tijd. Daardoor zal de burger moeilijker met de ambtenaar die zijn dossier behandelt in contact kunnen komen, vrezen ze. (Belga/SD)