Peking wil er zeker van zijn dat het geld bedoeld voor het voltooien van woningbouwprojecten ook voor dat doel wordt gebruikt, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De vrees bestaat dat dit geld wordt gebruikt om schuldeisers te betalen.

Lokale afdelingen van het ministerie voor Huisvesting hebben de opdracht gekregen om de geldstromen voor de woningbouw op derdenrekeningen te controleren, zeggen de ingewijden. Evergrande en het ministerie konden niet direct reageren op vragen van Bloomberg.

Deze week kwam Evergrande weer een stap dichter bij een faillissement nadat het bedrijf donderdag een betalingstermijn voor een rentebetaling had overschreden. Daarmee nemen ook de zorgen op de financiële markten toe dat het financieel geplaagde concern mogelijk niet meer te redden is.

Evergrande gaat gebukt onder een schuld van omgerekend 260 miljard euro. Het concern zit krap bij kas en beleggers vrezen dat een ineenstorting van het bedrijf zijn weerslag heeft op het Chinese financiële systeem. Dit reikt mogelijk verder dan alleen China, omdat ook verschillende buitenlandse investeerders grote sommen geld hebben uitstaan bij het concern. De internationale beurzen reageren dan ook ongerust

Peking wil er zeker van zijn dat het geld bedoeld voor het voltooien van woningbouwprojecten ook voor dat doel wordt gebruikt, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De vrees bestaat dat dit geld wordt gebruikt om schuldeisers te betalen.Lokale afdelingen van het ministerie voor Huisvesting hebben de opdracht gekregen om de geldstromen voor de woningbouw op derdenrekeningen te controleren, zeggen de ingewijden. Evergrande en het ministerie konden niet direct reageren op vragen van Bloomberg. Deze week kwam Evergrande weer een stap dichter bij een faillissement nadat het bedrijf donderdag een betalingstermijn voor een rentebetaling had overschreden. Daarmee nemen ook de zorgen op de financiële markten toe dat het financieel geplaagde concern mogelijk niet meer te redden is. Evergrande gaat gebukt onder een schuld van omgerekend 260 miljard euro. Het concern zit krap bij kas en beleggers vrezen dat een ineenstorting van het bedrijf zijn weerslag heeft op het Chinese financiële systeem. Dit reikt mogelijk verder dan alleen China, omdat ook verschillende buitenlandse investeerders grote sommen geld hebben uitstaan bij het concern. De internationale beurzen reageren dan ook ongerust