Bulcke vindt niet dat westerse ondernemers de lokale markten moeten opgeven, maar hij pleit er wel voor om de industrie die richting uit te duwen waar ze deel kan uitmaken van de wereldgroei. "Iedereen wil meer of beter. Maar meer krijgen door minder te werken, dat kan niet blijven duren. We spreken alleen nog over het verdelen van de taart. Na de wereldoorlog dachten mensen nog dat elke volgende dag beter zou zijn. Ze werkten daar ook naar toe. Die positieve mentaliteit moeten we terugbrengen."

Alleen moet het volgens Bulcke deze keer niets te maken hebben met het louter streven naar meer materiële rijkdom. "De jonge mensen vragen zich af of ze het goede leven van hun ouders kunnen behalen en hetzelfde geluk zullen kennen. Maar wat is geluk? Als iemand zegt: 'Kom jongens, we gaan het geluk herdefiniëren', wordt hij of zij gek verklaard. Je moet nochtans open staan voor geluk en het zoeken in kleinere dingen."

Dankzij zijn financiële vrijheid heeft Bulcke wel gemakkelijk praten, maar volgens hem heeft het niets te maken met het financiële aspect. "Het gaat over je ergens voor willen inspannen, ergens voor willen gaan, ergens verantwoordelijk voor willen zijn. Je moet er niet zomaar op rekenen dat de regering alles voorziet. In Afrika hebben mensen die positieve ingesteldheid nog, ook al hebben ze niet veel. Zodra je hier aankomt, overvalt het negativisme je."
A.G. - Sj.S.

Lees het volledige interview met Paul Bulcke in Trends van 9 december 2010.

Bulcke vindt niet dat westerse ondernemers de lokale markten moeten opgeven, maar hij pleit er wel voor om de industrie die richting uit te duwen waar ze deel kan uitmaken van de wereldgroei. "Iedereen wil meer of beter. Maar meer krijgen door minder te werken, dat kan niet blijven duren. We spreken alleen nog over het verdelen van de taart. Na de wereldoorlog dachten mensen nog dat elke volgende dag beter zou zijn. Ze werkten daar ook naar toe. Die positieve mentaliteit moeten we terugbrengen." Alleen moet het volgens Bulcke deze keer niets te maken hebben met het louter streven naar meer materiële rijkdom. "De jonge mensen vragen zich af of ze het goede leven van hun ouders kunnen behalen en hetzelfde geluk zullen kennen. Maar wat is geluk? Als iemand zegt: 'Kom jongens, we gaan het geluk herdefiniëren', wordt hij of zij gek verklaard. Je moet nochtans open staan voor geluk en het zoeken in kleinere dingen." Dankzij zijn financiële vrijheid heeft Bulcke wel gemakkelijk praten, maar volgens hem heeft het niets te maken met het financiële aspect. "Het gaat over je ergens voor willen inspannen, ergens voor willen gaan, ergens verantwoordelijk voor willen zijn. Je moet er niet zomaar op rekenen dat de regering alles voorziet. In Afrika hebben mensen die positieve ingesteldheid nog, ook al hebben ze niet veel. Zodra je hier aankomt, overvalt het negativisme je." A.G. - Sj.S. Lees het volledige interview met Paul Bulcke in Trends van 9 december 2010.