Officiële cijfers zijn er niet, maar de mensen op het terrein maken zich sterk dat de besmettingen van jongeren niet zozeer op de scholen gebeuren. Op wat onderweg naar huis, 's avonds of in het weekend gebeurt, hebben ze veel minder zicht.

De Chinese economie is de coronaklap te boven gekomen. De productie is alweer groter dan vorig jaar. Met dank aan de Chinese consument, die opnieuw de portemonnee opent. Toch blijft de Chinese economie te afhankelijk van het overheidsinfuus, zegt William De Vijlder, hoofdeconoom van BNP Paribas.

De huisartsen worden overspoeld met werk, maar de arbeidsartsen kunnen werknemers nog altijd niet rechtstreeks doorsturen naar testcentra. De arbeidsarts speelt een cruciale rol in het veilig houden van de werkvloer, en bijgevolg in het vermijden van een lockdown. Maar hebben zij voldoende wapens om de strijd tegen het virus aan te gaan?

In september kwamen er in totaal 379.303 passagiers op Brussels Airport, een daling met 84,8 procent in vergelijking met september 2019. Het lage cijfer is te wijten aan de toenemende reisbeperkingen. Het vrachtvervoer nam wel toe, meldt Brussels Airport in een persbericht.

De retailsector incasseert rake klappen door de coronacrisis, en dus krijgt ook de markt van het winkelvastgoed het zwaar te verduren. Vooral in de shoppingcenters is de vraag naar winkelruimte gekelderd.

Nu de ziekenhuisopnames snel toenemen, doemt het spookbeeld van een nieuwe lockdown weer op. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) analyseerde de impact van de wereldwijde lockdowns in het voorjaar en kwam tot enkele opvallende conclusies. Lockdowns kunnen onder meer het pad effenen voor een sneller economisch herstel.

Niet alle afhaal- of bezorgrestaurants hebben een eigen keuken. Sommige werken samen met zogenoemde dark kitchens of spookkeukens. Ook in België duikt het fenomeen op. Casper - jawel, het spookje - is een van de eerste initiatieven.

De nieuwe coronacommissaris is de juiste man op de juiste plaats. Hij werkt het liefst vanuit de achtergrond en kan compromissen sluiten als de beste.

Nu het coronavirus weer fel opflakkert, wordt meer dan ooit uitgekeken naar een vaccin. Maar zelfs als volgend jaar de eerste coronavaccins klaar zijn, kan het nog een tijd duren voor ze kunnen of mogen toegediend worden.

De Europese Commissie heeft een langdurig contract afgesloten met het Amerikaanse farmabedrijf Gilead voor de levering van remdesivir, het medicijn dat het covid-19-virus moet afremmen bij ernstig zieke coronapatiënten. Daarmee neemt Europa de bezorgdheid weg over een nakend tekort aan remdesivir (met de merknaam Veklury) in onze contreien.

De coronapandemie heeft een gigantische impact op ons dagelijks leven. Ook ons consumptiepatroon is veranderd. We eten gezonder, we willen individuele verpakkingen, we winkelen anders. Trends somt tien gedragsveranderingen op en hoe bedrijven daarop inspelen.