De Britse minister van Financiën George Osborne wil de vennootschapsbelasting in zijn land verlagen van 20 procent tot onder 15 procent. Zo hoopt hij bedrijven te overtuigen om na de exit uit de Europese Unie toch in het Verenigd Koninkrijk te blijven. Dat zegt de minister in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

Osborne, een tegenstander van de brexit, wil een 'superconcurrentiële' economie installeren. Als de vennootschapsbelasting effectief met ruim 5 procentpunt wordt verlaagd, komt hij wel in het vaarwater van de uitzonderlijk lage belastingvoet van 12,5 procent in buurland Ierland. Dankzij die lage belastingvoet hebben heel wat internationale bedrijven hun maatschappelijke zetel in Ierland gevestigd. De vennootschapsbelasting in de G20 bedraagt gemiddeld 28,7 procent.

Volgens de krant kan dat de woede opwekken van de EU-ministers van Financiën, die in dat geval vrezen voor een bodemkoers. Osborne wil investeerders echter duidelijk maken dat zijn land 'open blijft voor business'. Osborne had in maart al een verlaging van de vennootschapsbelasting aangekondigd naar 17 procent in 2020.

Behalve een verlaging van de vennootschapsbelasting heeft de Britse minister van Financiën nog andere voorstellen om de schok van het brexit-referendum te verzachten. Zo wil Osborne meer investeringen uit China aantrekken en de kredietverstrekking door banken stimuleren .

Osborne waarschuwde - als tegenstander van een brexit - voor een recessie als de Britten zouden kiezen om uit de Europese Unie te stappen. Ondanks zijn campagne tegen een brexit verkondigde hij wel dat het resultaat van het referendum in ieder geval moet worden gerespecteerd. (FT/BO)

De Britse minister van Financiën George Osborne wil de vennootschapsbelasting in zijn land verlagen van 20 procent tot onder 15 procent. Zo hoopt hij bedrijven te overtuigen om na de exit uit de Europese Unie toch in het Verenigd Koninkrijk te blijven. Dat zegt de minister in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.Osborne, een tegenstander van de brexit, wil een 'superconcurrentiële' economie installeren. Als de vennootschapsbelasting effectief met ruim 5 procentpunt wordt verlaagd, komt hij wel in het vaarwater van de uitzonderlijk lage belastingvoet van 12,5 procent in buurland Ierland. Dankzij die lage belastingvoet hebben heel wat internationale bedrijven hun maatschappelijke zetel in Ierland gevestigd. De vennootschapsbelasting in de G20 bedraagt gemiddeld 28,7 procent.Volgens de krant kan dat de woede opwekken van de EU-ministers van Financiën, die in dat geval vrezen voor een bodemkoers. Osborne wil investeerders echter duidelijk maken dat zijn land 'open blijft voor business'. Osborne had in maart al een verlaging van de vennootschapsbelasting aangekondigd naar 17 procent in 2020. Behalve een verlaging van de vennootschapsbelasting heeft de Britse minister van Financiën nog andere voorstellen om de schok van het brexit-referendum te verzachten. Zo wil Osborne meer investeringen uit China aantrekken en de kredietverstrekking door banken stimuleren .Osborne waarschuwde - als tegenstander van een brexit - voor een recessie als de Britten zouden kiezen om uit de Europese Unie te stappen. Ondanks zijn campagne tegen een brexit verkondigde hij wel dat het resultaat van het referendum in ieder geval moet worden gerespecteerd. (FT/BO)