Nadat een vijfde van de tankstations in Frankrijk bijna leeg kwam te staan, heeft de Franse politie beslist om de blokkade van het brandstofdepot in Douchy-les-Mines - in het noorden van Frankrijk - te deblokkeren.

Vakbondsmilitanten die protesteren tegen de versoepeling van de arbeidswetgeving bij onze zuiderburen, blokkeerden het depot sinds vorige donderdag. Het opheffen van de blokkering gebeurde zonder incidenten. De ordetroepen zetten het waterkanon in.

Dinsdag was ook al de blokkering van een olieraffinaderij en brandstofdepot in het zuiden van Frankrijk beëindigd. De Franse premier Manuel Valls beloofde op de radio alle geblokkeerde sites te zullen 'bevrijden'.

Frankrijk is intussen beginnen te putten uit zijn strategische oliereserves om het hoofd te bieden aan de bevoorradingsproblemen met brandstof door het sociaal conflict. Dat heeft de voorzitter van de Franse Unie van de Petroleumindustrie (Ufip) laten weten.

Aangezien een groot aantal tankstations aan de Frans-Belgische grens zonder brandstof kwam te zitten, beslisten bezorgde Franse automoblisten de afgelopen dagen hun brandstoftank te vullen net over de grens, in België.

(AFP/BO)

Nadat een vijfde van de tankstations in Frankrijk bijna leeg kwam te staan, heeft de Franse politie beslist om de blokkade van het brandstofdepot in Douchy-les-Mines - in het noorden van Frankrijk - te deblokkeren.Vakbondsmilitanten die protesteren tegen de versoepeling van de arbeidswetgeving bij onze zuiderburen, blokkeerden het depot sinds vorige donderdag. Het opheffen van de blokkering gebeurde zonder incidenten. De ordetroepen zetten het waterkanon in.Dinsdag was ook al de blokkering van een olieraffinaderij en brandstofdepot in het zuiden van Frankrijk beëindigd. De Franse premier Manuel Valls beloofde op de radio alle geblokkeerde sites te zullen 'bevrijden'. Frankrijk is intussen beginnen te putten uit zijn strategische oliereserves om het hoofd te bieden aan de bevoorradingsproblemen met brandstof door het sociaal conflict. Dat heeft de voorzitter van de Franse Unie van de Petroleumindustrie (Ufip) laten weten.Aangezien een groot aantal tankstations aan de Frans-Belgische grens zonder brandstof kwam te zitten, beslisten bezorgde Franse automoblisten de afgelopen dagen hun brandstoftank te vullen net over de grens, in België. (AFP/BO)