Het besluit was al verwacht. De Saoedische olieminister had voorafgaand aan de vergadering namelijk laten doorschemeren dat de productieverlaging waarschijnlijk met negen maanden verlengd zou worden. Een officiële verklaring van de OPEC moet nog naar buiten worden gebracht.

Overaanbod

Het oliekartel heeft samen met andere grote olieproducenten zoals Rusland sinds begin dit jaar de productie met 1,8 miljoen vaten per dag verlaagd om zo de prijzen te stutten. Die verlaging loopt eind juni af, maar er blijft sprake van overaanbod op de oliemarkt. Saoedi-Arabië, het belangrijkste OPEC-lid, en Rusland hadden al aangekondigd voorstander te zijn van een verlenging.

Equatoriaal-Guinea is formeel door de OPEC aanvaard als het 14de lid van de groep, zei een woordvoerder van de organisatie donderdag. Met een productie van ongeveer 300.000 vaten per dag is het Afrikaanse land een van de kleinste olieproducenten van de OPEC, geven statistieken van de organisatie aan.

Het besluit was al verwacht. De Saoedische olieminister had voorafgaand aan de vergadering namelijk laten doorschemeren dat de productieverlaging waarschijnlijk met negen maanden verlengd zou worden. Een officiële verklaring van de OPEC moet nog naar buiten worden gebracht. Het oliekartel heeft samen met andere grote olieproducenten zoals Rusland sinds begin dit jaar de productie met 1,8 miljoen vaten per dag verlaagd om zo de prijzen te stutten. Die verlaging loopt eind juni af, maar er blijft sprake van overaanbod op de oliemarkt. Saoedi-Arabië, het belangrijkste OPEC-lid, en Rusland hadden al aangekondigd voorstander te zijn van een verlenging. Equatoriaal-Guinea is formeel door de OPEC aanvaard als het 14de lid van de groep, zei een woordvoerder van de organisatie donderdag. Met een productie van ongeveer 300.000 vaten per dag is het Afrikaanse land een van de kleinste olieproducenten van de OPEC, geven statistieken van de organisatie aan.