Moody's verwijst naar de kleinere risico's voor de Belgische banksector en de verbeterde overheidsfinanciën als redenen voor de verbetering. Een echte ratingverhoging kan wel pas als ook de staatsschuld weer duidelijk daalt.

Vorige week had ook Standard & Poor's België al met en betere outlook bedacht. Daarbij verwees de kredietbeoordelaar onder meer naar het "institutioneel kader", dat gestabiliseerd is. "De goedkeuring van de zesde staatshervorming laat een toegenomen voorzienbaarheid en efficiëntie voorspellen van het openbaar beleid."

Vervolgens verhoogde S&P ook de outlook voor Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van negatief naar positief. Daardoor staan Vlaandern, Brussel en België bij S&P nu allemaal op 'AA/stabiel'. (Belga/TV)

Moody's verwijst naar de kleinere risico's voor de Belgische banksector en de verbeterde overheidsfinanciën als redenen voor de verbetering. Een echte ratingverhoging kan wel pas als ook de staatsschuld weer duidelijk daalt. Vorige week had ook Standard & Poor's België al met en betere outlook bedacht. Daarbij verwees de kredietbeoordelaar onder meer naar het "institutioneel kader", dat gestabiliseerd is. "De goedkeuring van de zesde staatshervorming laat een toegenomen voorzienbaarheid en efficiëntie voorspellen van het openbaar beleid." Vervolgens verhoogde S&P ook de outlook voor Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van negatief naar positief. Daardoor staan Vlaandern, Brussel en België bij S&P nu allemaal op 'AA/stabiel'. (Belga/TV)