Dat blijkt uit de maandelijkse beleggersbarometer van ING, De Tijd en Universiteit Gent. Aan de andere kant van de taalgrens heerst een ander sentiment.

Terwijl bij de Franstaligen de groep voorstanders 54 procent telt, is dat bij de Vlamingen maar 35 procent, zo schrijft De Tijd dinsdag.

Overal in het land neemt de weerzin voor een vermogensbelasting wel toe met de leeftijd. "Vermoedelijk weerspiegelt dat een positieve relatie tussen de grootte van het vermogen en de afkeer voor een vermogensbelasting", zegt Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING België.

Overigens is er ook een taalverschil voor de animo over een belastingverhoging op spaargeld. Een op de tien Franstalige beleggers vindt die belasting te laag. Bij de Vlamingen is dat maar een op de twintig.

Dat blijkt uit de maandelijkse beleggersbarometer van ING, De Tijd en Universiteit Gent. Aan de andere kant van de taalgrens heerst een ander sentiment. Terwijl bij de Franstaligen de groep voorstanders 54 procent telt, is dat bij de Vlamingen maar 35 procent, zo schrijft De Tijd dinsdag. Overal in het land neemt de weerzin voor een vermogensbelasting wel toe met de leeftijd. "Vermoedelijk weerspiegelt dat een positieve relatie tussen de grootte van het vermogen en de afkeer voor een vermogensbelasting", zegt Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING België. Overigens is er ook een taalverschil voor de animo over een belastingverhoging op spaargeld. Een op de tien Franstalige beleggers vindt die belasting te laag. Bij de Vlamingen is dat maar een op de twintig.