Fons Leroy ziet Vlaamse bedrijven steeds vaker een beroep doen op buitenlanders, zoals Poolse bouwvakkers, Portugese IT-specialisten of Spaanse verpleegsters, terwijl er in Vlaanderen zowat 190.000 werkzoekenden zijn. "Die arbeidsimmigratie lenigt even de nood, maar is op termijn geen oplossing", waarschuwt de VDAB-topman in Het Laatste Nieuws.

Volgens Leroy ziet het er slecht uit als we er niet in slagen onze werkloze 55-plussers en allochtonen aan de slag te helpen. Hij verwijst naar Zweden: "Daar is het doodnormaal is dat iemand van 64 zich bijschoolt of zelfs omschoolt om weer aan het werk te gaan."

"Hier fronst iedereen de wenkbrauwen als een 60-plusser nog aan een beroepsopleiding begint. Die mentaliteit moet veranderen. Als we niet iedereen gebruiken, dreigt Vlaanderen één knelpunteconomie te worden." (Belga/KVDA)

Fons Leroy ziet Vlaamse bedrijven steeds vaker een beroep doen op buitenlanders, zoals Poolse bouwvakkers, Portugese IT-specialisten of Spaanse verpleegsters, terwijl er in Vlaanderen zowat 190.000 werkzoekenden zijn. "Die arbeidsimmigratie lenigt even de nood, maar is op termijn geen oplossing", waarschuwt de VDAB-topman in Het Laatste Nieuws. Volgens Leroy ziet het er slecht uit als we er niet in slagen onze werkloze 55-plussers en allochtonen aan de slag te helpen. Hij verwijst naar Zweden: "Daar is het doodnormaal is dat iemand van 64 zich bijschoolt of zelfs omschoolt om weer aan het werk te gaan." "Hier fronst iedereen de wenkbrauwen als een 60-plusser nog aan een beroepsopleiding begint. Die mentaliteit moet veranderen. Als we niet iedereen gebruiken, dreigt Vlaanderen één knelpunteconomie te worden." (Belga/KVDA)