Dat zegt Onkelinx in een interview met Het Laatste Nieuws. Ze kondigt ook aan dat haar partij bij de volgende begrotingsonderhandelingen een extra inspanning wil leveren om meer geld vrij te maken voor relancemaatregelen.

Ravage

"Ik verwacht een strikte scheiding tussen spaar- en andere banken", licht Onkelinx toe. "Het moet afgelopen zijn met banken die speculeren op de rug van de spaarders. En er moeten waterdichte afspraken komen voor bonussen en gouden parachutes. Ik wil niet dat er nog één bankier een ravage achterlaat en voor zijn vertrek nog eens zijn zakken vult."

De Franstalige socialisten zijn ook bereid bij de opmaak van de begroting voor volgend jaar een iets grotere inspanning te leveren, om op die manier extra geld voor relancemaatregelen vrij te maken. "Het zal niet in de miljarden lopen", voegt ze er aan toe. "De federale regering moet niet aan window dressing doen voor zichzelf. Vlaanderen, Wallonië en Brussel hebben elk hun economische prioriteiten. Laten we dan als federale regering de drie regio's bijstaan met gerichte fiscale en sociale maatregelen."

Politiek etiket

De vicepremier begrijpt verder de ophef niet over de recente benoemingen waarover de regering het eens raakte. "Kleeft er op die mensen een politiek etiket? Ja. Et alors?", luidt het. "Als u en ik een politieke mening hebben, waarom zouden overheidsmanagers die dan niet mogen hebben? Als ze maar bekwaam zijn." (Belga/TV)

Dat zegt Onkelinx in een interview met Het Laatste Nieuws. Ze kondigt ook aan dat haar partij bij de volgende begrotingsonderhandelingen een extra inspanning wil leveren om meer geld vrij te maken voor relancemaatregelen.Ravage "Ik verwacht een strikte scheiding tussen spaar- en andere banken", licht Onkelinx toe. "Het moet afgelopen zijn met banken die speculeren op de rug van de spaarders. En er moeten waterdichte afspraken komen voor bonussen en gouden parachutes. Ik wil niet dat er nog één bankier een ravage achterlaat en voor zijn vertrek nog eens zijn zakken vult." De Franstalige socialisten zijn ook bereid bij de opmaak van de begroting voor volgend jaar een iets grotere inspanning te leveren, om op die manier extra geld voor relancemaatregelen vrij te maken. "Het zal niet in de miljarden lopen", voegt ze er aan toe. "De federale regering moet niet aan window dressing doen voor zichzelf. Vlaanderen, Wallonië en Brussel hebben elk hun economische prioriteiten. Laten we dan als federale regering de drie regio's bijstaan met gerichte fiscale en sociale maatregelen."Politiek etiket De vicepremier begrijpt verder de ophef niet over de recente benoemingen waarover de regering het eens raakte. "Kleeft er op die mensen een politiek etiket? Ja. Et alors?", luidt het. "Als u en ik een politieke mening hebben, waarom zouden overheidsmanagers die dan niet mogen hebben? Als ze maar bekwaam zijn." (Belga/TV)