Voor de eerste functie is Bernard Hepp (CD&V-signatuur) geslaagd voor het assessment van Selor en kreeg hij het predikaat 'geschikt'. Tania Dekens (sp.a-signatuur) werd 'zeer geschikt' bevonden voor de topfunctie administratieve controle. Probleem is echter dat daarmee de drie belangrijkste posten bij het Riziv door Vlamingen worden ingevuld, want de administrateur-generaal is de CD&V'er Johan De Cock. Normaal moet een van de topfuncties door een Franstalige worden ingevuld.

Het beheerscomité van het Riziv heeft daarom aan minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx voorgesteld om een andere kandidaat voor te dragen ten kosten van Tania Dekens: Patricia Heibreider die een cdH-etiket draagt. Maar die benoemingen kunnen in principe niet worden bekrachtigd door een regering van lopende zaken, zodat de kans groot is dat er nog lange tijd onduidelijkheid zal blijven bestaan over invulling van de Rizivi-topfuncties.

A.M.

Voor de eerste functie is Bernard Hepp (CD&V-signatuur) geslaagd voor het assessment van Selor en kreeg hij het predikaat 'geschikt'. Tania Dekens (sp.a-signatuur) werd 'zeer geschikt' bevonden voor de topfunctie administratieve controle. Probleem is echter dat daarmee de drie belangrijkste posten bij het Riziv door Vlamingen worden ingevuld, want de administrateur-generaal is de CD&V'er Johan De Cock. Normaal moet een van de topfuncties door een Franstalige worden ingevuld. Het beheerscomité van het Riziv heeft daarom aan minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx voorgesteld om een andere kandidaat voor te dragen ten kosten van Tania Dekens: Patricia Heibreider die een cdH-etiket draagt. Maar die benoemingen kunnen in principe niet worden bekrachtigd door een regering van lopende zaken, zodat de kans groot is dat er nog lange tijd onduidelijkheid zal blijven bestaan over invulling van de Rizivi-topfuncties. A.M.