Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarover De Tijd bericht.

De Belgische fiscus is sinds 2010 in het bezit van gelekte rekeningbestanden van honderden Belgen die klant waren bij de Zwitserse bank HSBC. Met behulp van het Zwitserse bankgeheim konden ze een deel van hun vermogen jarenlang verborgen houden voor de fiscus.

Diamantairs en sporters

Maar intussen zijn de onderzoeken afgerond en is duidelijk dat de 1.000 dossiers die door de BBI werden behandeld, bijna 540 miljoen euro aan belastingen opleveren, inclusief belastingverhogingen. De meerderheid van de belastingplichtigen sloot al een akkoord met de fiscus. Het gaat, schrijft de krant, om diamantairs, mensen van adel, advocaten, bedrijfsleiders en sporters.

Volgens De Tijd is er ook nog een tweede stapel dossiers die vorige maand opgehaald werd in Frankrijk door de BBI. Dat onderzoek moet nog gevoerd worden, maar het kan mogelijk nog een aanzienlijk bedrag opleveren.

Minister Van Overtveldt reageert tevreden op de cijfers. "De inspanningen en het onderzoek van de administratie dragen bij tot een grotere fiscale transparantie en rechtvaardigheid."

(Belga/RR)

Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarover De Tijd bericht.De Belgische fiscus is sinds 2010 in het bezit van gelekte rekeningbestanden van honderden Belgen die klant waren bij de Zwitserse bank HSBC. Met behulp van het Zwitserse bankgeheim konden ze een deel van hun vermogen jarenlang verborgen houden voor de fiscus. Maar intussen zijn de onderzoeken afgerond en is duidelijk dat de 1.000 dossiers die door de BBI werden behandeld, bijna 540 miljoen euro aan belastingen opleveren, inclusief belastingverhogingen. De meerderheid van de belastingplichtigen sloot al een akkoord met de fiscus. Het gaat, schrijft de krant, om diamantairs, mensen van adel, advocaten, bedrijfsleiders en sporters. Volgens De Tijd is er ook nog een tweede stapel dossiers die vorige maand opgehaald werd in Frankrijk door de BBI. Dat onderzoek moet nog gevoerd worden, maar het kan mogelijk nog een aanzienlijk bedrag opleveren. Minister Van Overtveldt reageert tevreden op de cijfers. "De inspanningen en het onderzoek van de administratie dragen bij tot een grotere fiscale transparantie en rechtvaardigheid."(Belga/RR)