De indicator die het ondernemersvertrouwen meet, kwam in februari uit op -7, net als in januari. Analisten hadden een kleine stijging verwacht, tot -6,5, aldus Bloomberg.

In de verwerkende nijverheid daalde het vertrouwen van -7,2 in januari naar -8,6 deze maand. In de overige bedrijfstakken verbeterde het conjunctuurklimaat. In de dienstverlening aan bedrijven gaat het om de zevende opeenvolgende stijging (van 3,1 in januari naar 6,7 in februari). In de handel steeg het vertrouwen van -9 naar -4,9, in de bouw van -15,7 naar -14,3.

De algemene synthetische afgevlakte conjunctuurcurve, die met twee maanden vertraging de conjunctuurtendens weergeeft, blijft stijgen.

De indicator die het ondernemersvertrouwen meet, kwam in februari uit op -7, net als in januari. Analisten hadden een kleine stijging verwacht, tot -6,5, aldus Bloomberg. In de verwerkende nijverheid daalde het vertrouwen van -7,2 in januari naar -8,6 deze maand. In de overige bedrijfstakken verbeterde het conjunctuurklimaat. In de dienstverlening aan bedrijven gaat het om de zevende opeenvolgende stijging (van 3,1 in januari naar 6,7 in februari). In de handel steeg het vertrouwen van -9 naar -4,9, in de bouw van -15,7 naar -14,3. De algemene synthetische afgevlakte conjunctuurcurve, die met twee maanden vertraging de conjunctuurtendens weergeeft, blijft stijgen.