De OESO verwacht wel dat de Japanse economie in 2012 sneller dan voorzien zal groeien door de heropbouwwerkzaamheden. "De aardbeving kwam op een moment dat de Japanse economie opnieuw op weg leek naar een groei nadat er eind 2010 een vertraging was opgetreden. De onmiddellijke impact van de aardbeving is groot", zo staat donderdag te lezen in een rapport.

Heropleving
"De ervaring uit vorige rampen in Japan en andere industrielanden leert ons dat deze eerste schok gevolgd zal worden door heropleving, ingegeven door de herstelwerken", luidt het nog. Concreet verwacht de OESO dat de economie van de op twee na grootste economische macht ter wereld in 2001 met 0,8 procent zal groeien, tegenover de 1,7 procent die eerst werd verwacht, maar dat ze in 2012 dan weer 2,3 procent zal groeien tegenover de 1,3 procent die eerst werd vooropgesteld. (AFP)

De OESO verwacht wel dat de Japanse economie in 2012 sneller dan voorzien zal groeien door de heropbouwwerkzaamheden. "De aardbeving kwam op een moment dat de Japanse economie opnieuw op weg leek naar een groei nadat er eind 2010 een vertraging was opgetreden. De onmiddellijke impact van de aardbeving is groot", zo staat donderdag te lezen in een rapport.Heropleving "De ervaring uit vorige rampen in Japan en andere industrielanden leert ons dat deze eerste schok gevolgd zal worden door heropleving, ingegeven door de herstelwerken", luidt het nog. Concreet verwacht de OESO dat de economie van de op twee na grootste economische macht ter wereld in 2001 met 0,8 procent zal groeien, tegenover de 1,7 procent die eerst werd verwacht, maar dat ze in 2012 dan weer 2,3 procent zal groeien tegenover de 1,3 procent die eerst werd vooropgesteld. (AFP)