Vooral op het gebied van pensioenen, gezondheid en zorg zullen de uitgaven de komende jaren aanzienlijk stijgen, blijkt uit een dinsdag gepubliceerde prognose tot het jaar 2060 van de organisatie. De redenen hierachter zijn de vergrijzende bevolking en de stijgende kosten voor diensten.

Indien de landen hun normen inzake openbare dienstverlening en hun schuldenniveau willen handhaven, dan zullen ze ervoor moeten zorgen dat er aanzienlijk meer geld in het laatje komt, voorspelt de OESO. Gemiddeld zou een lidstaat tegen 2060 een economische groei van acht procentpunten moeten realiseren.

Volgens de OESO zouden structurele hervormingen een en ander kunnen verlichten. Zo zou er moeten worden getracht om het werkloosheidscijfer te verlagen en het aantal vervroegde uittredingen te verminderen.

Vooral op het gebied van pensioenen, gezondheid en zorg zullen de uitgaven de komende jaren aanzienlijk stijgen, blijkt uit een dinsdag gepubliceerde prognose tot het jaar 2060 van de organisatie. De redenen hierachter zijn de vergrijzende bevolking en de stijgende kosten voor diensten. Indien de landen hun normen inzake openbare dienstverlening en hun schuldenniveau willen handhaven, dan zullen ze ervoor moeten zorgen dat er aanzienlijk meer geld in het laatje komt, voorspelt de OESO. Gemiddeld zou een lidstaat tegen 2060 een economische groei van acht procentpunten moeten realiseren. Volgens de OESO zouden structurele hervormingen een en ander kunnen verlichten. Zo zou er moeten worden getracht om het werkloosheidscijfer te verlagen en het aantal vervroegde uittredingen te verminderen.