Patrick De Maeseneire, de Belgische CEO van Adecco, het grootste uitzendbedrijf ter wereld, raadt bedrijfsleiders aan om ons land te verlaten. Dat zegt hij in Z-Talk Goossens op Kanaal Z (bekijk de video). Met die opvallende uitspraak wil hij het debat over de concurrentiekracht van België op gang trappen.

De topman vindt dat de verlaging van de loonkost prioritair is om de concurrentiekracht aan te zwengelen en vraagt zich daaromtrent af waarom in België nog een dertiende maand en dubbel vakantiegeld bestaat.

"Negatieve repercussies"

"De loonkost in ons land is te hoog. Op dat vlak heeft de Adecco-topman dus zeker een punt, maar het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen is geen voorstander om de dertiende maand en het vakantiegeld af te schaffen," aldus Mattheeuws in een reactie. "Dat zou een enorme impact hebben op de koopkracht van de consument, het bestedingspatroon naar beneden halen en dus ook negatieve repercussies op de zelfstandigen".

Voor NSZ moet er zeker aan lagere loonlasten gewerkt worden en dat kan door onder meer de werkloosheid in de tijd te beperken en de thematische verloven aan banden te leggen. Het geld dat daarmee wordt uitgespaard, moet dan worden aangewend voor een loonlastenverlaging.

Foute remedie

Ook de boodschap van De Maeseneire aan ondernemers en managers om het land te verlaten, valt bij de ondernemersorganisatie niet in goede aarde. Ons land is er op dit moment niet goed aan toe, maar dat kan enkel opgelost worden indien alle actoren, zij aan zij, werken aan economisch herstel.

Nu kiezen voor de vlucht is te gemakkelijk. De topman van Adecco stelt dan wel de juiste diagnose, maar de remedies die hij voorstelt raken kant noch wal, aldus NSZ. (Belga/KVDA)

Patrick De Maeseneire, de Belgische CEO van Adecco, het grootste uitzendbedrijf ter wereld, raadt bedrijfsleiders aan om ons land te verlaten. Dat zegt hij in Z-Talk Goossens op Kanaal Z (bekijk de video). Met die opvallende uitspraak wil hij het debat over de concurrentiekracht van België op gang trappen. De topman vindt dat de verlaging van de loonkost prioritair is om de concurrentiekracht aan te zwengelen en vraagt zich daaromtrent af waarom in België nog een dertiende maand en dubbel vakantiegeld bestaat. "Negatieve repercussies" "De loonkost in ons land is te hoog. Op dat vlak heeft de Adecco-topman dus zeker een punt, maar het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen is geen voorstander om de dertiende maand en het vakantiegeld af te schaffen," aldus Mattheeuws in een reactie. "Dat zou een enorme impact hebben op de koopkracht van de consument, het bestedingspatroon naar beneden halen en dus ook negatieve repercussies op de zelfstandigen". Voor NSZ moet er zeker aan lagere loonlasten gewerkt worden en dat kan door onder meer de werkloosheid in de tijd te beperken en de thematische verloven aan banden te leggen. Het geld dat daarmee wordt uitgespaard, moet dan worden aangewend voor een loonlastenverlaging. Foute remedie Ook de boodschap van De Maeseneire aan ondernemers en managers om het land te verlaten, valt bij de ondernemersorganisatie niet in goede aarde. Ons land is er op dit moment niet goed aan toe, maar dat kan enkel opgelost worden indien alle actoren, zij aan zij, werken aan economisch herstel. Nu kiezen voor de vlucht is te gemakkelijk. De topman van Adecco stelt dan wel de juiste diagnose, maar de remedies die hij voorstelt raken kant noch wal, aldus NSZ. (Belga/KVDA)