Ondanks druk politiek overleg valt er de komende dagen geen beslissing te verwachten over de Griekse kwestie. Dat werd maandag bevestigd door Duitse regeringswoordvoerders.

Vast staat dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag de Franse president Francois Hollande omtmoet in Berlijn. Vrijdag volgt er overleg met de Griekse premier Antonis Samaras, die op woensdag ook eurogroepvoorzitter Jean-Claude Juncker ontvangt. Maandag komt de Griekse buitenlandminister op bezoek bij zijn Duitse collega.

Druk overleg, zo blijkt, maar nog geen oplossing in zicht voor Griekenland. Zo blijft de vraag of de Grieken al dan niet binnen de eurozone blijven, onbeantwoord.

"Er worden geen essentiële beslissingen verwacht", verduidelijkte een regeringswoordvoerder maandag. Berlijn wil zoals bekend wachten op het definitieve rapport van de experts van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds - verenigd in de de troika - vooraleer een standpunt in te nemen.

Of het opgelegde hervormingsprogramma het gewenste resultaat heeft opgeleverd, zal blijken uit het rapport dat in september wordt verwacht. De Griekse overheid moet aantonen dat het in staat is voor 11,5 miljard euro besparingen door te voeren. Volgens het Duitse blad Der Spiegel zijn experts tot de vaststelling gekomen dat de Grieken kampen met een financieringskloof van 14 miljard euro.

Halfweg september ontmoeten de ministers van Financiën van de eurozone elkaar op Cyprus, maar het is mogelijk dat er eerder een ontmoeting over de Griekse kwestie plaatsvindt in Brussel. (Belga/BO)

Ondanks druk politiek overleg valt er de komende dagen geen beslissing te verwachten over de Griekse kwestie. Dat werd maandag bevestigd door Duitse regeringswoordvoerders. Vast staat dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag de Franse president Francois Hollande omtmoet in Berlijn. Vrijdag volgt er overleg met de Griekse premier Antonis Samaras, die op woensdag ook eurogroepvoorzitter Jean-Claude Juncker ontvangt. Maandag komt de Griekse buitenlandminister op bezoek bij zijn Duitse collega. Druk overleg, zo blijkt, maar nog geen oplossing in zicht voor Griekenland. Zo blijft de vraag of de Grieken al dan niet binnen de eurozone blijven, onbeantwoord. "Er worden geen essentiële beslissingen verwacht", verduidelijkte een regeringswoordvoerder maandag. Berlijn wil zoals bekend wachten op het definitieve rapport van de experts van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds - verenigd in de de troika - vooraleer een standpunt in te nemen.Of het opgelegde hervormingsprogramma het gewenste resultaat heeft opgeleverd, zal blijken uit het rapport dat in september wordt verwacht. De Griekse overheid moet aantonen dat het in staat is voor 11,5 miljard euro besparingen door te voeren. Volgens het Duitse blad Der Spiegel zijn experts tot de vaststelling gekomen dat de Grieken kampen met een financieringskloof van 14 miljard euro.Halfweg september ontmoeten de ministers van Financiën van de eurozone elkaar op Cyprus, maar het is mogelijk dat er eerder een ontmoeting over de Griekse kwestie plaatsvindt in Brussel. (Belga/BO)