Financiën spreekt van "onjuiste informatie". Een interne toepassing heeft het effectief laten afweten, maar Tax-on-web werkte wel, luidt het.

De FOD bleek niet bereikbaar voor commentaar, zo schreven De Standaard en Het Nieuwsblad die het verhaal bevestigd zagen door de vakbond. Nu geeft de FOD indirect de problemen toe, al knelt het schoentje niet bij Tax-on-web, maar bij TAXI, de interne toepassing waarmee de belastingscontroleurs extra gegevens kunnen consulteren die nodig zijn voor de vestiging van de belasting. Daar waren de voorbije dagen "enkele problemen". "Deze problemen zijn nu zo goed als opgelost", luidt het.

Met Tax-on-web kan de burger, mandataris en ook de ambtenaar de aangifte van de personenbelasting elektronisch indienen. "Tax-on-web werd verleden week opengesteld en intussen hebben al duizenden burgers hun aangifte via die weg ingediend. Met dit programma is er geen enkel probleem. De berichtgeving daarover was dan ook manifest onjuist."

Financiën spreekt van "onjuiste informatie". Een interne toepassing heeft het effectief laten afweten, maar Tax-on-web werkte wel, luidt het. De FOD bleek niet bereikbaar voor commentaar, zo schreven De Standaard en Het Nieuwsblad die het verhaal bevestigd zagen door de vakbond. Nu geeft de FOD indirect de problemen toe, al knelt het schoentje niet bij Tax-on-web, maar bij TAXI, de interne toepassing waarmee de belastingscontroleurs extra gegevens kunnen consulteren die nodig zijn voor de vestiging van de belasting. Daar waren de voorbije dagen "enkele problemen". "Deze problemen zijn nu zo goed als opgelost", luidt het. Met Tax-on-web kan de burger, mandataris en ook de ambtenaar de aangifte van de personenbelasting elektronisch indienen. "Tax-on-web werd verleden week opengesteld en intussen hebben al duizenden burgers hun aangifte via die weg ingediend. Met dit programma is er geen enkel probleem. De berichtgeving daarover was dan ook manifest onjuist."