ERTMS staat voor European Rail Traffic Management System en is een Europees systeem dat alle nationale systemen om treinen automatisch te laten stoppen op elkaar afstemt. Op 18 januari moeten NS en Prorail klaar zijn met de opstelling van een implementatieplan.

Volgens de woordvoerder van het Nederlandse ministerie voor Infrastructuur en Milieu is er zelfs nog geen inventaris gemaakt van de plekken die van ERTMS moeten worden voorzien.

In België kwam de discussie over de spoorveiligheidssystemen op gang na de treinramp in Buizingen in februari. Alleen de treinen tussen Aken en Luik gebruiken al ERTMS. In november 2011 maakten de NMBS en Infrabel een plan bekend 3,4 miljard uit te trekken om alle treinen in ons land tegen 2022 uit te rusten met het nieuwe European Train Control System (ETCS). (RB)

ERTMS staat voor European Rail Traffic Management System en is een Europees systeem dat alle nationale systemen om treinen automatisch te laten stoppen op elkaar afstemt. Op 18 januari moeten NS en Prorail klaar zijn met de opstelling van een implementatieplan. Volgens de woordvoerder van het Nederlandse ministerie voor Infrastructuur en Milieu is er zelfs nog geen inventaris gemaakt van de plekken die van ERTMS moeten worden voorzien. In België kwam de discussie over de spoorveiligheidssystemen op gang na de treinramp in Buizingen in februari. Alleen de treinen tussen Aken en Luik gebruiken al ERTMS. In november 2011 maakten de NMBS en Infrabel een plan bekend 3,4 miljard uit te trekken om alle treinen in ons land tegen 2022 uit te rusten met het nieuwe European Train Control System (ETCS). (RB)