Het bezuinigingspakket wordt nu volgens de minister verwerkt in de begroting die op Prinsjesdag, 17 september, wordt voorgesteld. Details over het pakket wilde Dijsselbloem niet geven.

"Ik ben tevreden omdat we binnen de coalitie tot overeenstemming zijn gekomen en een pakket hebben gemaakt dat goed is voor Nederland", zei Dijsselbloem. Ook vicepremier Lodewijk Asscher is tevreden over de gemaakte afspraken, maar wilde niet op de inhoud ingaan.

Het was al bekend dat het kabinet de lonen in de overheidssector, afgezien van die in de zorg, bevriest en dat de budgetten van de ministeries worden beperkt. De belastingschijven worden niet aangepast voor de inflatie. Voorts is er geld gevonden door verkwisting en fraude in de zorg te bestrijden, en komt er nog een extra korting op de budgetten van departementen.

Volgens de krant De Telegraaf daalt de koopkracht volgend jaar met ongeveer 1 procent. Lagere en hogere inkomens zouden zwaarder worden getroffen dan de middeninkomens. Volgens de krant mogen Nederlanders ook 100.000 euro belastingvrij schenken, op voorwaarde dat het geld wordt geïnvesteerd in een eigen woning van de ontvanger.

Het kabinet zet volgens De Telegraaf ook het mes in de toeslagen, die vervangen worden door een huishoudentoeslag. (ANP/BO)

Het bezuinigingspakket wordt nu volgens de minister verwerkt in de begroting die op Prinsjesdag, 17 september, wordt voorgesteld. Details over het pakket wilde Dijsselbloem niet geven. "Ik ben tevreden omdat we binnen de coalitie tot overeenstemming zijn gekomen en een pakket hebben gemaakt dat goed is voor Nederland", zei Dijsselbloem. Ook vicepremier Lodewijk Asscher is tevreden over de gemaakte afspraken, maar wilde niet op de inhoud ingaan.Het was al bekend dat het kabinet de lonen in de overheidssector, afgezien van die in de zorg, bevriest en dat de budgetten van de ministeries worden beperkt. De belastingschijven worden niet aangepast voor de inflatie. Voorts is er geld gevonden door verkwisting en fraude in de zorg te bestrijden, en komt er nog een extra korting op de budgetten van departementen. Volgens de krant De Telegraaf daalt de koopkracht volgend jaar met ongeveer 1 procent. Lagere en hogere inkomens zouden zwaarder worden getroffen dan de middeninkomens. Volgens de krant mogen Nederlanders ook 100.000 euro belastingvrij schenken, op voorwaarde dat het geld wordt geïnvesteerd in een eigen woning van de ontvanger.Het kabinet zet volgens De Telegraaf ook het mes in de toeslagen, die vervangen worden door een huishoudentoeslag. (ANP/BO)