De regionale vestigingen moeten de deuren sluiten door de afnemende activiteiten. Ondanks de sluitingen garandeert de Nationale Bank werkzekerheid aan al haar personeel. Dat meldt de NBB.

De belangrijkste activiteiten van de regionale zetels bestaan volgens de Nationale Bank uit uit het verwerken van cash geld. Ontvangen, verifiëren en verstrekken van eurobiljetten en munten behoren tot de dagelijkse takenpakket van het personeel.

"Door de toegenomen automatisatie van de biljettenverwerking, de concentratie in de banksector en de dematerialisatie van bepaalde activiteiten is dat net de laatste decennia sterk gekrompen", verduidelijkt de Bank.

Door de "aanhoudende daling" van de bankbiljettenverwerking wordt de afbouw van het regionale netwerk voortgezet en besliste de directie de activiteiten in Bergen en Hasselt stop te zetten.

Bergen zal op 30 juni 2016 sluiten, Hasselt op 31 december 2016. De komende maanden zal de bank in overleg met de getroffen werknemers hun overplaatsing regelen.

De twee andere regionale vestigingen in Kortrijk en Luik blijven open.(Belga/NS)

De regionale vestigingen moeten de deuren sluiten door de afnemende activiteiten. Ondanks de sluitingen garandeert de Nationale Bank werkzekerheid aan al haar personeel. Dat meldt de NBB. De belangrijkste activiteiten van de regionale zetels bestaan volgens de Nationale Bank uit uit het verwerken van cash geld. Ontvangen, verifiëren en verstrekken van eurobiljetten en munten behoren tot de dagelijkse takenpakket van het personeel."Door de toegenomen automatisatie van de biljettenverwerking, de concentratie in de banksector en de dematerialisatie van bepaalde activiteiten is dat net de laatste decennia sterk gekrompen", verduidelijkt de Bank. Door de "aanhoudende daling" van de bankbiljettenverwerking wordt de afbouw van het regionale netwerk voortgezet en besliste de directie de activiteiten in Bergen en Hasselt stop te zetten.Bergen zal op 30 juni 2016 sluiten, Hasselt op 31 december 2016. De komende maanden zal de bank in overleg met de getroffen werknemers hun overplaatsing regelen. De twee andere regionale vestigingen in Kortrijk en Luik blijven open.(Belga/NS)