Dat meldt De Tijd. "Als onze loonkostenhandicap tegen eind 2014 groter dan 1 procent blijft, kan ik me voorstellen dat de lonen opnieuw bevroren worden", zegt De Coninck (SP.A). "Maar dan moet men misschien ook de huurprijzen bevriezen."

Taak voor volgende regering

Vooral mensen met een laag inkomen worden volgens de minister hard getroffen door de hoge huurprijzen, omdat de huur een groot deel van hun budget uitmaakt. De huurprijzen volgen nu de evolutie van de gezondheidsindex.

De Coninck benadrukt wel dat de bevriezing van de lonen én van de huurprijzen een zaak van de volgende regering is: "Er ligt niets concreets op tafel. Ik ga er trouwens nog steeds van uit dat een verdere bevriezing van de lonen niet nodig zal zijn."

Concurrentiekracht opkrikken

De huidige federale regering besloot in november 2012 de lonen in 2013 en 2014 te bevriezen. Ze mogen niet stijgen, op indexaanpassingen en baremieke verhogingen na. De regering wil zo de concurrentiekracht van de bedrijven opkrikken. (Belga/TV)

Dat meldt De Tijd. "Als onze loonkostenhandicap tegen eind 2014 groter dan 1 procent blijft, kan ik me voorstellen dat de lonen opnieuw bevroren worden", zegt De Coninck (SP.A). "Maar dan moet men misschien ook de huurprijzen bevriezen."Taak voor volgende regering Vooral mensen met een laag inkomen worden volgens de minister hard getroffen door de hoge huurprijzen, omdat de huur een groot deel van hun budget uitmaakt. De huurprijzen volgen nu de evolutie van de gezondheidsindex. De Coninck benadrukt wel dat de bevriezing van de lonen én van de huurprijzen een zaak van de volgende regering is: "Er ligt niets concreets op tafel. Ik ga er trouwens nog steeds van uit dat een verdere bevriezing van de lonen niet nodig zal zijn."Concurrentiekracht opkrikken De huidige federale regering besloot in november 2012 de lonen in 2013 en 2014 te bevriezen. Ze mogen niet stijgen, op indexaanpassingen en baremieke verhogingen na. De regering wil zo de concurrentiekracht van de bedrijven opkrikken. (Belga/TV)