Chris Buyse, de CFO van het Leuvense ThromboGenics, pleit voor een taxshelter voor biotechbedrijven.

Buyse deed zijn voorstel op het evenement Trends CFO van het Jaar, waarvan hij vorig jaar de eerste laureaat was. Minister van Financiën Koen Geens antwoordde op het voorstel dat "we daar kunnen over nadenken".

Buyse wijst op de terugverdieneffecten. Hij zei ook dat de koppositie van Vlaanderen in biotech in gevaar komt, omdat de sector te weinig financiering vindt. Maar met een taxshelter, die al bestaat in de audiovisuele sector, zouden vennootschappen die geld steken in biotechbedrijven een belastingvoordeel krijgen.

Eerder dit jaar werd het idee van een taxshelter al naar voren geschoven door Co-Act, een samenwerkingsverband van vijf Belgische biotechbedrijven die actief zijn in celtherapie. Door samen te werken, willen Cardio3 BioSciences, TiGenix, Bone Therapeutics, Promethera Biosciences en Beta-Cell de groei van de celtherapiesector verzekeren. Volgens de vijf kunnen tegen 2017, met de nodige ondersteuning, tweeduizend jobs worden gecreëerd in de sector van celtherapie.

Chris Buyse, de CFO van het Leuvense ThromboGenics, pleit voor een taxshelter voor biotechbedrijven.Buyse deed zijn voorstel op het evenement Trends CFO van het Jaar, waarvan hij vorig jaar de eerste laureaat was. Minister van Financiën Koen Geens antwoordde op het voorstel dat "we daar kunnen over nadenken". Buyse wijst op de terugverdieneffecten. Hij zei ook dat de koppositie van Vlaanderen in biotech in gevaar komt, omdat de sector te weinig financiering vindt. Maar met een taxshelter, die al bestaat in de audiovisuele sector, zouden vennootschappen die geld steken in biotechbedrijven een belastingvoordeel krijgen. Eerder dit jaar werd het idee van een taxshelter al naar voren geschoven door Co-Act, een samenwerkingsverband van vijf Belgische biotechbedrijven die actief zijn in celtherapie. Door samen te werken, willen Cardio3 BioSciences, TiGenix, Bone Therapeutics, Promethera Biosciences en Beta-Cell de groei van de celtherapiesector verzekeren. Volgens de vijf kunnen tegen 2017, met de nodige ondersteuning, tweeduizend jobs worden gecreëerd in de sector van celtherapie.