"Het besluit om de kabel open te stellen dateert van 1 juli 2011. Vijf jaar later is er nog geen derde operator. Het BIPT moet om de drie jaar een marktanalyse publiceren. De jongste dateert van 2011. De nieuwe zal eind dit jaar klaar zijn. Ook daar haalt het BIPT de termijn niet. Het BIPT moet veel korter op de bal spelen, meer daadkracht tonen, sneller werken en meer optreden in het belang van de consument", sneerde De Croo. Hij voegde er aan toe dat een BIPT dat veel sneller en daadkrachtiger optrad voor hem een prioriteit was.

"Een sterke, slagkrachtige regulator die onafhankelijk zijn werk doet en kort op de bal speelt, zal een aandachtspunt zijn van de minister bij de procedure voor de nieuwe Raad", bevestigt Tom Meulenbergs, de woordvoerder van minister De Croo.

Hij wees erop dat de minister in zijn kritiek op het BIPT geen namen had genoemd.

Makkelijker overschakelen komt eraan

De Croo verwacht in maart ook een voorstel van de operatoren om het veranderen van vaste operator te vereenvoudigen en te coördineren, net zoals dat nu in de mobiele markt al het geval is. Het is de bedoeling dat een koninklijk besluit daarover tegen de zomer wordt gepubliceerd. De vlotte overschakeling is een van de redenen waarom de mobiele markt competitiever is, noteerde de minister.

Hij sprak ook over een tweede partij die belangstelling zou hebben getoond om kabeldiensten aan te bieden. Die naam is volgens zijn woordvoerder alleen bij het BIPT bekend.

"Het besluit om de kabel open te stellen dateert van 1 juli 2011. Vijf jaar later is er nog geen derde operator. Het BIPT moet om de drie jaar een marktanalyse publiceren. De jongste dateert van 2011. De nieuwe zal eind dit jaar klaar zijn. Ook daar haalt het BIPT de termijn niet. Het BIPT moet veel korter op de bal spelen, meer daadkracht tonen, sneller werken en meer optreden in het belang van de consument", sneerde De Croo. Hij voegde er aan toe dat een BIPT dat veel sneller en daadkrachtiger optrad voor hem een prioriteit was. "Een sterke, slagkrachtige regulator die onafhankelijk zijn werk doet en kort op de bal speelt, zal een aandachtspunt zijn van de minister bij de procedure voor de nieuwe Raad", bevestigt Tom Meulenbergs, de woordvoerder van minister De Croo. Hij wees erop dat de minister in zijn kritiek op het BIPT geen namen had genoemd. De Croo verwacht in maart ook een voorstel van de operatoren om het veranderen van vaste operator te vereenvoudigen en te coördineren, net zoals dat nu in de mobiele markt al het geval is. Het is de bedoeling dat een koninklijk besluit daarover tegen de zomer wordt gepubliceerd. De vlotte overschakeling is een van de redenen waarom de mobiele markt competitiever is, noteerde de minister. Hij sprak ook over een tweede partij die belangstelling zou hebben getoond om kabeldiensten aan te bieden. Die naam is volgens zijn woordvoerder alleen bij het BIPT bekend.