Het basisprincipe dat bijdragen op tijd betaald moeten worden, blijft bestaan. Maar een werkgever die tijdelijke betalingsmoeilijkheden heeft als gevolg van de terreuraanslagen, kan contact opnemen met de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en uitstel van betaling vragen voor de sociale zekerheidsbijdragen.

De RSZ kan aan de werkgever een 'minnelijk afbetalingsplan' met maandelijkse betalingen voorstellen.

Minister De Block verduidelijkt: "Samenwerken en elkaar steunen, is de beste manier om deze gruweldaden te verwerken. Onze administraties zullen daarom rekening houden met de gevolgen van de aanslagen voor onze werkgevers."

Werkgevers kunnen hun vraag richten tot de cel 'Afbetalingsplan van de Inningsdienst' van de RSZ, of kunnen hun vraag indienen via het speciaal daarvoor voorzien formulier op de portaalsite van de sociale zekerheid. (Belga/BO)

Het basisprincipe dat bijdragen op tijd betaald moeten worden, blijft bestaan. Maar een werkgever die tijdelijke betalingsmoeilijkheden heeft als gevolg van de terreuraanslagen, kan contact opnemen met de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en uitstel van betaling vragen voor de sociale zekerheidsbijdragen. De RSZ kan aan de werkgever een 'minnelijk afbetalingsplan' met maandelijkse betalingen voorstellen. Minister De Block verduidelijkt: "Samenwerken en elkaar steunen, is de beste manier om deze gruweldaden te verwerken. Onze administraties zullen daarom rekening houden met de gevolgen van de aanslagen voor onze werkgevers." Werkgevers kunnen hun vraag richten tot de cel 'Afbetalingsplan van de Inningsdienst' van de RSZ, of kunnen hun vraag indienen via het speciaal daarvoor voorzien formulier op de portaalsite van de sociale zekerheid. (Belga/BO)