Mini-jobs zijn deeltijdse arbeidsplaatsen, waar de verloning niet hoger mag zijn dan 400 euro per maand. Meer dan 7 miljoen werknemers oefenen zo'n mini-job uit. Een belangrijk deel (20%) van hen werkt in de handel.

Voor 40 procent van de mini-jobbers is dat hun enige inkomen. De andere groep combineert dat inkomen met een pensioen, een uitkering of woont samen met iemand die een voltijdse baan heeft.

In een recent rapport vergelijkt de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) de mini-jobs met het Belgisch systeem van dienstencheques. In België werken 170.000 mensen via dat stelsel. De dienstencheques waren de voorbije tien jaar goed voor 26,6 procent van de Belgische jobcreatie. Een vergelijkbaar cijfer met de impact van de Duitse mini-jobs. (AM)

Mini-jobs zijn deeltijdse arbeidsplaatsen, waar de verloning niet hoger mag zijn dan 400 euro per maand. Meer dan 7 miljoen werknemers oefenen zo'n mini-job uit. Een belangrijk deel (20%) van hen werkt in de handel. Voor 40 procent van de mini-jobbers is dat hun enige inkomen. De andere groep combineert dat inkomen met een pensioen, een uitkering of woont samen met iemand die een voltijdse baan heeft. In een recent rapport vergelijkt de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) de mini-jobs met het Belgisch systeem van dienstencheques. In België werken 170.000 mensen via dat stelsel. De dienstencheques waren de voorbije tien jaar goed voor 26,6 procent van de Belgische jobcreatie. Een vergelijkbaar cijfer met de impact van de Duitse mini-jobs. (AM)