Volgens Merkel stuurt Duitsland vandaag een sterk signaal uit naar Europa en andere continenten. "Duitsland neemt zijn verantwoordelijkheid op als belangrijkste Europese economische macht en betrouwbare partner om de eurocrisis op te lossen", zei Merkel in het Duitse parlement.

De Duitse bondskanselier beklemtoonde dat de beslissing van het Hof niet het einde van de problemen in de eurozone betekent. De crisis is dus nog lang niet bezworen, benadrukte Merkel aan de parlementsleden. "Maar we hebben een eerste stap gezet", voegde ze eraan toe.

Woensdag oordeelde het Hof in Karlsruhe dat de goedkeuring van het Europees noodfonds ESM door het Duitse parlement niet in strijd is met de grondwet. Tenminste, als het Duitse engagement niet boven de 190 miljard euro uitstijgt.

Zonder de bijdrage van Duitsland heeft het noodfonds - ter waarde van 500 miljard euro - geen schijn van een kans. (Reuters/BO)

Volgens Merkel stuurt Duitsland vandaag een sterk signaal uit naar Europa en andere continenten. "Duitsland neemt zijn verantwoordelijkheid op als belangrijkste Europese economische macht en betrouwbare partner om de eurocrisis op te lossen", zei Merkel in het Duitse parlement. De Duitse bondskanselier beklemtoonde dat de beslissing van het Hof niet het einde van de problemen in de eurozone betekent. De crisis is dus nog lang niet bezworen, benadrukte Merkel aan de parlementsleden. "Maar we hebben een eerste stap gezet", voegde ze eraan toe.Woensdag oordeelde het Hof in Karlsruhe dat de goedkeuring van het Europees noodfonds ESM door het Duitse parlement niet in strijd is met de grondwet. Tenminste, als het Duitse engagement niet boven de 190 miljard euro uitstijgt.Zonder de bijdrage van Duitsland heeft het noodfonds - ter waarde van 500 miljard euro - geen schijn van een kans. (Reuters/BO)